Hadise, 18’nci sırada çıkacak

Finalde oylamaların yarısı SMS ile halk oylaması, diğer yarısı ise ülkelerin oluşturduğu jüri oyları ile verilecek. EBU, kazanan ülkeye önümüzdeki Eurovision’u organize edebilmesi için 5 milyon İsviçre Frangı verecek.

Finalde, yarışmaya katılan 25 ülkenin sanatçılarının sahneye çıkma sırası şöyle olacak:

1. Litvanya’dan Sasha Son, 2. İsrail’den Noa ve Mira Awad, 3. Fransa’dan Patricia Kaas, 4. İsveç’ten Malena Ernman, 5. Hırvatistan’dan İgor Cukrov ve Andrea, 6. Portekiz’den Flor-de-lis, 7. İzlanda’dan Yohanna, 8.Yunanistan’dan Sakis Rouvas, 9. Ermenistan’dan İnga ve Anush, 10. ev sahibi Rusya’dan Ukrayna asıllı sanatçı Anastasia Prikhodko, 11. Azerbaycan’dan Aysel ve Arash, 12. Bosna Hersek’den Regina grubu, 13. Moldova’dan Nelly Ciobanu, 14. Malta’dan bu ülke adına yarışmaya 3. kez katılan Chiara, 15. Estonya’dan Urban Symphony, 16. Danimarka’dan Brinck, 17. Almanya’dan Alex Swings Oscar Sings, 18. Türkiye’den Hadise, 19. Arnavutluk’tan 16 yaşında yarışmanın en genç solisti olan Kejsi Tola, 20. Yarışmanın favorileri arasında gösterilen Norveç’ten Alexander Rybak, 21. Ukrayna’dan ekonomik krizi protesto şarkısıyla Svetlana Loboda, 22. Romanya’dan Elena, 23. İngiltere’den Jade Ewen, 24. Finlandiya’dan Waldo’s People grubu, 25. ve son sırada İspanya’dan Soraya sahne alacak.

Finalde oylamaların yarısı SMS ile halk oylaması, diğer yarısı ise ülkelerin oluşturduğu jüri oyları ile verilecek. EBU, kazanan ülkeye önümüzdeki Eurovision’u organize edebilmesi için EBU 5 milyon İsviçre Frangı verecek.

TRT’DEN İZLENEBİLECEK

Yarışma için TRT – 1 ve TRT – Avaz ortak bir yayın hazırladı.

Eurovision şarkı yarışmasının efsane isimleri Anne Marie David ve Johnny Logan bu özel gecenin onur konukları olacak. David ve Logan unutulmayan şarkılarını eşsiz yorumlarıyla seslendirecekler.

Behzat Gerçeker önderliğindeki Türkiye’nin en iyi orkestrası olan Enbe Orkestrası, Anne Marie David ve Johnny Logan’nın şarkılarına eşlik ederken aynı zamanda Türkiye’nin Eurovision macerasındaki şarkılarını da yorumlayacaklar.

Tab Sanat Dans ekibi de bu şarkılara danslarıyla eşlik edecek.Geçtiğimiz yıllarda Eurovision Şarkı Yarışması’na Türkiye adına katılmış olan Şebnem Paker, Tüzmen, Mor ve Ötesi grubu, Pınar Ayhan ve Grup SOS de Enbe Orkestrasıyla birlikte şarkılarını seslendirecekler.

Eurovision Şarkı Yarışması finalinden önce canlı olarak yayınlanacak 90 dakikalık bu özel gala gecesi programı Türkiye saatiyle 19.50 de başlayacak.

www.trt.net.tr adresinden de internet üzerinden canlı olarak izlenebilecek.

1203350cookie-checkHadise, 18’nci sırada çıkacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.