Hamas: ABD düşmanımız değil

Zehar, ”Amerika’ya düşman gözüyle bakmıyoruz” dedi ve bölge barışının anahtarının Başkan George Bush’un elinde olduğunu söyledi.

Bush’un ”adaleti tecelli ettirmesini” istediklerini belirten Hamas yöneticisi, ”İnsanlar Irak, Afganistan ve Filistin’de olup bitenler arasında bağ kuracak, bu da Amerikan çıkarlarına hiç uymayacaktır” diye konuştu.

Hamas’ın ”işgalden kurtarılmış herhangi bir bölgede bağımsız devlet kurmaya hazır olduğunu” söyleyen Zehar, ”Bizlere insan gibi yaşama fırsatı verilsin, bakın o zaman intihar saldırıları nasıl kesiliyor…” dedi. 

Zehar, İngilizlerin Sunday Telegraph gazetesine verdiği demeçte ise İsrail’i tanımayacaklarını belirtti.

”İsrail’i tanımayız” diyen Zehar, ”Ama İsrail’le uzun süreli bir ateşkes sağlanabilir” ifadesini kullandı.

 İSRAİL’İN HAMAS ŞARTLARI
 
Öte yandan İsrail Başbakan Vekili Ehud Olmert, Hamas terörü reddetmedikçe ve İsrail’in güvenlik ve barış içinde varolma hakkını tanımadıkça ve kuruluş beyannamesindeki, İsrail’in yok edilmesi hükmü kaldırılmadıkça İsrail’in Hamas ile görüşmeyeceğini bir kez daha vurguladı.

Olmert, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, bu ilkelerin, uluslararası toplumun çoğunluğu tarafından kabul gördüğüne işaret ederek, bunlar üzerinde herhangi bir taviz vermeye niyeti olmadığını dile getirdi.

İsrail’de Likud Partisi Başkanı Binyamin Netanyahu da Filistin parlamentosu seçimlerinden ezici bir üstünlükle çıkan Hamas’a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Netanyahu, Ordu Radyosu’na yaptığı açıklamada, Hamas’ın demokratik bir seçimle geldiği yorumlarına karşı, ”Hitler de demokratik bir seçimle gelmişti” karşılığını verdi.

Öte yandan, Hamas’ın Şam’daki lideri Halit Meşal’in, ”Filistin ordusunu kuracakları” yolundaki sözlerine, İsrail’den tepki geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Regev, Hamas’ın bu tür açıklamalar yerine, ”şiddet dışı ve siyasi çözümler üretmesi gerektiğini” söyledi.

 

1122780cookie-checkHamas: ABD düşmanımız değil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.