Hizbullah’tan intikam yemini

1980 ve 1990’lı yıllarda Amerikan ve İsrail hedeflerine yönelik çok sayıda eylemin arkasında olan ‘Tilki’ lakaplı Mugniye’nin cenaze töreni Hizbullah’ın gövde gösterisine dönüştü.

Hizbullah ve İran, saldırının arkasında İsrail istihbaratı MOSSAD’ın olduğunu iddia ederken, Hizbullah lideri Seyid Hasan Nasrallah İsrail’e meydan okudu. İsrail’in sınırı aştığını ve bunun bedelini pahalı ödeyeceğini söyleyen Nasrallah, misilleme yemini etti. Hizbullah lideri, İsrail istiyorsa bu ülkeyle “açık bir savaşa” hazır olduklarını söyledi. Hizbullah’ın televizyonu El Manar’a konuşan Nasrallah, törende kurulan dev ekrandan yayımlanan konuşmasında, “Siyonistler, bu türden bir açık savaş istiyorsanız, bütün dünya duysun ki istediğiniz olacak” dedi.

BOMBA ARAÇTAYDI

Hizbullah’ın İsrail’le geçmişte Lübnan topraklarında ve sınırda savaşmasına atıfla “Hacı İmad’ı doğal savaş alanının dışında öldürdünüz” diyen Nasrallah, “Her insan gibi biz de kendimizi korumak kutsal hakkına sahibiz. Ülkemizi ve halkımızı korumak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Nasrallah, İsraillilerin bu cinayetle “aptalca bir hata” yaptıklarını belirtti. FBI’ın en çok arananlar listesinde bulunan ve başına 5 milyon dolar ödül konulan İmad Mugniye, Şam’da aracına yerleştirilen bir bombayla öldürüldü. Küçük bir patlayıcının Mugniye’ye ait Pajero cipin, sürücü koltuğu ile arka koltuğunun arasına konulduğu ve patlamada aracın sadece bu bölümünün hasar gördüğü belirtildi.

HARİRİ DE ANILDI

Hizbullah karargahında İmad Mugniye için cenaze töreni düzenlenirken, 3 yıl önce öldürülen Batı yanlısı Başbakan Refik Hariri de on binlerce yandaşı tarafından anıldı. Yetkililer, Hizbullah yandaşlarıyla Hariri taraftarları arasında olaylar çıkabileceği endişesiyle binlerce asker ve polisi görevlendirdi, ana yollara barikatlar kuruldu.

İRANLI BAKAN CENAZEDE

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, kalabalık bir heyetle birlikte, ABD ve İsrail’in peşinde olduğu ve 1980’lerin Usame bin Ladin’i olarak nitelendirilen İmad Mugniye’nin cenaze törenine katıldı. Mutteki, Hizbullah komutanının yakınlarına taziyelerini sundu. Solunda Mugniye’nin babası Feyiz, sağında Hizbullah liderlerinden Şeyh Naim Kasım bulunan İranlı yetkililer, taziyeleri de kabul etti.

İSRAİL ALARMDA

Şam, Tahran ve Hizbullah’ın ortak misilleme eylemi düzenleyebileceği istihbaratı İsrail’i alarm durumuna geçirdi. Misilleme tehdidine karşı, hava, kara ve denizde en üst seviyede güvenlik önlemleri alındı. Büyükelçilikler ve Yahudi kuruluşlarına tedbir almaları talimatı gönderildi. Havaalanı ve limanlarda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çekildi.

1166830cookie-checkHizbullah’tan intikam yemini

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.