‘Hükümlerin şekli meşruiyeti bile kalmamıştır’

Yeniden yargılanmanın önünü açacak önerileriyle gündeme oturan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Silivri’de şu açıklamayı yaptı:

“Özel mahkemeleri sonlandırmadığımız takdirde çözüm olmayacaktır, mahkumiyet kararlarının üzerine birer çivci daha çakılmış olacaktır. O sebeple biz çift başlı yargıyı sona erdirmek zorundayız.

Suçsuz olduğunu bağıran insanlar af değil adil yargılama istemektedir.

Başbuğ, Balanlı, Özkan ve Perinçek 310. madde önerisine karşı çıkıyor.

Bu Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşlarımız içindir. Bu noktada Türkiye Barolar Birliği olarak türkiye Cumhurbaşkanı ile Başbakanı ile görüşeceğim.

Başbuğ ve konuştuğum dier dostlar şunu söylüyorlar biz zaten masum olduğumuzu biliyoruz, ancak en yukarı makamlardan TSK’ya kumpas yapıldığı söylendiğine göre hükümlerin şekli meşruiyeti bile kalmamıştır.

Bugüne kadar söylememelerini biz zaten eleştirmedik mi? Madem bugün söylüyorlar, hadi hep beraber değiştirelim diyoruz.

Kanunla tutukluluğa son vermek pek mümkün görünmüyor. Yine yargı kararıyla tutukluluğa son vermek gerekiyor. Yasama organı tutuklulukta azami süreyi örneğin 2 yılla sınırlayan bir düzenleme yapılırsa tahliyelerin önü açılacaktır. Yeniden yargılanan insanlar hükümlü olmlaktan çıkıp tutuklu olacakları için uzun tutukluluktan tahliyeleri mümkündür.”

1406880cookie-check‘Hükümlerin şekli meşruiyeti bile kalmamıştır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.