İmamoğlu FT’ye konuştu: Erdoğan seçmenin mesajını almazsa…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere’nin önde gelen gazetesi Financial Times’a konuştu. Gazete, İmamoğlu için “Erdoğan’ın baş rakibi olduğu pekişti” ifadelerini kullandı. İmamoğlu ise Erdoğan’a seslenerek seçmenin mesajı almaması ve aynı şeylere devam etmesi halinde siyasi ömrünün kısalacağını yazdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerini yüzde 51.14 oy oranıyla kazandı. AKP’nin adayı Murat Kurum’un oy oranı ise yüzde 39.59 oranında kaldı.

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, CHP adayları büyük farkla kazanırken bu AKP’nin 23 yıl aranın ardından aldığı en büyük yenilgi oldu.

Yerel seçimlerin yankısı dış basında da sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyanın önde gelen gazetesi İngiltere merkezli Financial Times’a (FT) konuştu.

FT: İMAMOĞLU ERDOĞAN’IN BAŞ RAKİBİ OLDUĞUNU PEKİŞTİRDİ
Financial Times, haberde 31 Mart yerel seçimlerini “Erdoğan’ın partisinin kurulduğundan bu yana en büyük seçim yenilgisi” olarak dile getirdi.

Gazete, İmamoğlu’nun Erdoğan’ın baş rakibi olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Ekrem İmamoğlu’nun geçen hafta sonu yeniden İstanbul belediye başkanlığına seçilmesi, Türkiye’nin canlanan muhalefetinde güçlü bir coşku yarattı ve 52 yaşındaki İmamoğlu’nun Erdoğan’ın baş rakibi olduğunu pekiştirdi.”

İMAMOĞLU: ERDOĞAN AYNI ŞEYLERİ YAPMAYA DEVAM EDERSE…
İmamoğlu, Erdoğan’a da seslenerek “Tek bir kişinin iradesinin devlete hakim olduğu politikaları terk etmezse siyasi geleceği için endişelenmeli. Erdoğan seçmenin mesajını almaması ve aynı şeyleri yapmaya devam etmesi halinde siyasi ömrünün kısalacak. Her şey onun elinde” uyarısında bulundu.

“KORKACAK KİŞİ ERDOĞAN”
İmamoğlu, 31 Mart seçimleri ile ilgili olarak da, “Bu asla sadece İstanbul seçimi değildi. Cumhurbaşkanının kendisini muhatap ilan ettiği bir seçime dönüştü” dedi.

Financial Times, İmamoğlu’na kendisine açılan davalarla ilgili endişeli olup olmadığını sordu. İmamoğlu ise “Korkacak kişi Erdoğan olabilir” yanıtını verdi.

“İSTANBUL YARIŞI ÇOK ÖNEMLİ GÖRÜLÜYOR”
Financial Times, Erdoğan’ın İstanbul’u yeniden almak için yürüttüğü kampanyadan ise şu sözlerle bahsetti:

“Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) adayları için yoğun bir kampanya yürüttü; cumhurbaşkanının geçen yılki genel seçimlerde yeniden seçilmesinden bu yana Türkiye’nin en büyük şehrinin kontrolünü geri kazanmayı öncelik haline getirmesi nedeniyle İstanbul yarışı çok önemli görülüyor.”

2769750cookie-checkİmamoğlu FT’ye konuştu: Erdoğan seçmenin mesajını almazsa…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.