İmamoğlu, The Economist’e yazdı: Türkiye tarihinde bir dönüm noktası oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, The Economist için yazdığı yazıda yerel seçimleri Türkiye tarihinde bir dönüm noktası olarak nitelendirdi ve “31 Mart’ta seçmenler sadece İstanbul ve ilçelerinde değil, tüm Türkiye’de sosyal demokrat adayları seçerek seçim haritasını yeniden çizdiler” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere’nin önde gelen dergilerinden The Economist için kaleme aldığı ve 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiği yazısında “Bu seçim aynı zamanda vatandaşların siyasi elitlerden çok daha güçlü ittifaklar kurabileceğini gösterdi. Partiler ve siyasi liderler demokrasiye olan umutlarını kaybetseler bile vatandaşlar kaybetmiyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin demokrasiye olan inancının yenilenmesi üzerine” başlıklı yazısında “Türkiye’nin artık seçeneksiz olmadığını” yazan İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerini “Bu zafer, gerçek demokratik gücün halkın elinde olduğunu gösterdi. Bu, ‘İstanbul Modeli’ olarak adlandırdığımız yeni bir belediye yönetimi biçimine yönelik bir güven oylamasıydı” olarak tanımladı.

İmamoğlu ayrıca CHP’nin, “AKP’nin en güçlü alternatifi olarak ortaya çıktığına” işaret ederken “Önümüzdeki beş yıl boyunca Türkiye nüfusunun yüzde 70’inden fazlasını ve ekonomisinin neredeyse yüzde 80’ini oluşturan belediyeleri sosyal demokrat belediye başkanları yönetecek” hatırlatmasında bulundu.

2770370cookie-checkİmamoğlu, The Economist’e yazdı: Türkiye tarihinde bir dönüm noktası oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.