Şimdi de yataklık edenler aranıyor

Soruşturma sonunda Mladiç’i koruduğu ortaya çıkartılan herkes hakkında dava açılacağını söyleyen Tadiç, Mladiç’in ailesinin ve avukatının itirazlarına karşın yargılanmak üzere Lahey’e gönderileceğini ifade etti.

8 bine yakın Bosnalı Müslüman erkek ve çocuğun öldürüldüğü 1995’deki Srebreniça katliamı, Avrupa’da 2. Dünya Savaşı’ndan sonraki en kanlı saldırı olarak görülüyor.

Belgrad’daki mahkeme, 16 yıl saklandıktan sonra Perşembe günü Sırbistan’da yakalanan Mladiç’in sağlık durumunun, Lahey’deki BM Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine engel teşkil etmediğine karar vermişti.

Ailesi ve avukatı ise, Mladiç’in sağlık durumunu gerekçe göstererek Lahey’e gönderilmesini engellemeye çalışıyor.

MECLİS BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Aynı zamanda doktor olan Sırbistan Meclis Başkanı Slavica Cukiç-Deyanoviç, Belgrad Mahkemesi’nin tutukevinde bulunan savaş suçlusu Ratko Mladiç’i bugün ziyaret etti.

Yaklaşık iki saat süren ziyaretin ardından, Sırbistan’ın resmi haber ajansı Tanjug’a açıklama yapan Cukiç-Deyanoviç, “Bu sadece hekim-hasta ilişkisidir. Mladiç’in yanında sadece bir doktor olarak bulundum” dedi. Mladiç, sağlık kontrolünün Deyanoviç tarafından yeniden yapılmasını talep etmişti.

YANDAŞLARINDAN GÖSTERİ

Sırbistan’da eski Sırp generalin yakalanmasının ardından aşırı milliyetçi grupların gösteri hazırlığına karşı ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı.

Mladiç ise, avukatı aracılığıyla destekçilerine gösteri düzenlememe çağrısı yaptı.

Başkent Belgrad’da kitlesel bir gösteri düzenlemeyi planlayan Sırbistan Radikal Partisi ise, gösterinin barışçıl olacağını savundu.

1294040cookie-checkŞimdi de yataklık edenler aranıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.