Çin-İngiltere gerilimi

Haberde, İngiltere Parlamentosu’nun alt kanadı olan Avam Kamarası milletvekili ve Dışişleri Komitesi Başkanı Sir Richard Ottoway’ın Pazartesi günü acil bir toplantı talebinde bulunacağı belirtiliyor.

Cameron hükümetinin Hong Kong’taki demokratik reform talep eden eylemlere rağmen, Çin konusunda sessiz kaldığını yazan gazete, son gelişmelerin “tuhaf” bir durum yaratacağını ileri sürüyor.

Başbakan David Cameron’ın geçen yıl Pekin’i ziyaret ettiği ve ekonomik bağların güçlendirilmesinin kutlandığı hatırlatılan haberde, “Çinli gruplar, havaalanından mısır gevreğine her türlü İngiliz şirketinden hisse alıyor ve İngiltere Çin’in doğrudan yatırımları için önemli bir merkeze dönüşüyor” ifadelerine yer verilmiş.

Haber şöyle devam ediyor:

“Dün akşam Hong Kong polisi, hükümet binasını çevrelemek isteyen kalabalığa coplarla saldırdı. Emirler doğrultusunda iki aydır süren eylemleri dağıtmak için harekete geçti. Sir Richard ise dün yaptığı açıklamada ‘Çin hükümeti bizim görevimizi yapmak için Hong Kong’a gitmemize engel olarak açıkça zıtlaşan bir tutum sergiliyor’ dedi.”

Sir Richard’la Hong Kong’u ziyaret edecek komite, Çin ile İngiltere arasındaki Hong Kong yönetimi sözleşmesinin doğru işleyip işlemediğini kontrol etmeyi planlıyordu.

852570cookie-checkÇin-İngiltere gerilimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.