‘Irak Savaşı asker kaçırtıyor’

Sadece geçen yıl 377 askerin ordudan kaçtığına ve hala da kaçak durumda bulunduğuna dikkat çeken BBC, bu yılın mayıs ayına kadar geçen dönemde de 199 askerin görev yerlerini terk ettiklerini ve hala kayıp durumda bulunduklarını iddia etti.


Bir yandan parlamentoda askeri personelin, bir yabancı ülkenin işgalinde görev almayı reddetmesini kesinlikle yasaklayan yasa tasarıları üzerinde çalışmalar sürerken, diğer yandan askerlerin firar etmesinin nasıl engelleneceğinin düşünüldüğünü yazan BBC, Savunma Bakanlığı’nın bu konuda son derece ketum bir tutum içinde olduğuna dikkat çekti.


Bakanlığın ordudaki görevinden kaçan askerler hakkında kesinlikle bilgi vermediğini, yorum da yapmadığını duyuran BBC, 2003 yılından bu yana ordudan firar eden 1000’e yakın askerden sadece 100 kadarının yakalanıp tutuklanabildiğini de bildirdi.


İngiliz parlamentosunda görüşmeleri süren tasarının yasalaşması halinde yabancı bir ülkenin işgalinde görev almayı reddeden askeri personele müebbede varan hapis cezaları verilebilecek.

791430cookie-check‘Irak Savaşı asker kaçırtıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.