‘Irak’ta bütün unsurlar yerini almalı’

Gül, ”Daha önceki seçime katılmayanların bu seçime katılıp siyasi mücadele içerisinde söyleyeceklerini söylemesi ve Irak’ın kuruluşunda rol alması gerekir” dedi.


Gül, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad’ı kabul ederek, görüştü. Görüşmenin ardından Halilzad ve Irak’taki Sünni toplumunun temsilcisi Tarık Haşimi ile ortak basın açıklaması yapan Gül, 15 Aralık’ta Irak’ta seçimlerin yapılacağını belirterek, ”Türkiye’nin arzusu, siyasi birliğini, toprak bütünlüğünü koruyacak demokratik bir Irak’ın ortaya çıkması, kendi halkı ve komşularıyla barışık bir Irak’ın oluşması” diye konuştu.


Gül, Irak’ta Anayasa referandumunun daha önce yapıldığını ve buna göre de bir Meclis’in ortaya çıkacağını belirterek, şunları söyledi:


”Bu Meclis Irak’ı yeniden kuracak. Irak yeniden kurulurken Irak’ın bütün unsurlarının bu kuruluşta tam yerini alması gerekmektedir. Daha önceki seçimlerde, referandumda bazı gruplar, özellikle Sünni gruplar seçimlere katılmamışlardır. Biz Türkiye olarak bütün gruplarla yakın görüşme içindeyiz.”

1026810cookie-check‘Irak’ta bütün unsurlar yerini almalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.