Irkçı parti Lega, AB yi de kızdırdı

İtalya Cumhurbaşkanı Carlo A. Ciampi’nin Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşma sırasında avrodan söz ederken Lega Nord (Kuzey İttifakı) partisinden bir grup parlamenterin “avroya hayır” yazılı bir pankart açması İtalya ve Avrupa parlamentosunda skandal olarak nitelendi…

Lega Nord  partisinin ırkçı yaklaşımlarıyla tanınan Avrupa parlamenteri Mario Borghezio’nun öncülüğünde parlamento binasında yapılan protestoda Borghezio’ya yine aynı partiden Avrupa parlamenterleri Matteo Salvini ve Franceso Speroni de destek verdi. Lega parlamenterleri eylemleri nedeniyle derhal parlamento salonundan dışarı çıkarıldı.

Mario Borghezio geçtiğimiz günlerde Torino’da bir grup Rom vatandaşın barındığı kamp alanının ateşe verilmesi nedeniyle yargılandığı Torino mahkemesince 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İtalya’nın Şaron’u olarak anılan Borghezio aynı zamanda İtalya’da yaşayan göçmenlere yönelik ırkçı yaklaşımlarıyla da son günlerde medyada sıkça boy gösteriyor.

GÖÇMEN AVCISIYMIŞ
Lega’ lideri Umberto Bossi’nin hastalığı boyunca son 6 aydır ırkçı yaklaşımlarını  her fırsatta açığa vuran Lega’nın ayrımcı eylemleri yalnız Borghezio ile sınırlı değil. Geçtiğimiz haftalarda bir başka Lega parlamenteri Roberto Calderoli bazı kentlerde yaşanan tecavüz olaylarının failleri olarak gözaltına alınan göçmen vatandaşların hadım edilmesini önerirken, Pagliarini  Roma’daki tarihi arena Kolosseum’un satılması teklifinde bulunmuştu.

Türkiye’nin  AB üyeliğine her fırsatta karşı olduklarını dile getiren Lega, Mantova’daki parti şenliğinde Yeşiller partisinin lideri Pecoraro’yu hedef alarak “Pecoraro’ya tecavüz edin” yazılı kışkırtıcı bir pankart açmış, Lodi’de inşası planlanan camiinin temel alanına domuz idrarı dökmüştü. Aynı partiden belediye başkanı Giancarlo Gentilini ise göçmen vatandaşları hedef alan açıklamalarında kendisini “göçmen tavşanların avcısı” olarak tanımlayarak, kovboy kılığında poz vermişti.

FOTOĞRAF: Umberto Bossi

1110200cookie-checkIrkçı parti Lega, AB yi de kızdırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.