İstanbul’da Sokağa İndi, Anketlerde Fark Yarattı

Yerel seçime günler kala İstanbul anket sonuçlarında çarpıcı sonuçlar var. 49 adayın yarıştığı İstanbul’daki seçimlere geri sayım sürerken Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki yarışı yorumlayan SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, “Sahaya indi, o bir fark çıkışı yarattı” dedi.

22 siyasi partili ve 27 bağımsız olmak üzere 49 adayın yarışacağı İstanbul’daki yerel seçimlerde kıyasıya yarış devam ediyor. Adaylar sokağa indi, projelelerini açıkladı. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar da çalışmalarına hız verdi.

GÖZLER ANKETLERDE
İstanbul’daki yarışın 31 Mart akşamı CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti’nin adayı Murat Kurum arasında geçmesi beklenirken; gözler bir yandan da anketlere çevrildi.

“15-20 GÜNDE KENTTEKİ SONUÇLAR DEĞİŞTİ”
İstanbul anket sonuçlarını değerlendiren Bayrakçı, 15-20 gün içinde kentteki sonuçların değiştiğini söyledi.

İstanbul’da Kurum ve İmamoğlu’nun birbirlerine çok yakın oylar aldığını belirten Bayrakçı, “2-2,5 ay önce anketlerde İmamoğlu yüksek bir puanla öndeydi. Adayların açıklanmasının ardından İmamoğlu 2 puan önde çıkıyordu fakat 15-20 gün önce Murat Kurum’la kafa kafaya geldiler. O kadar ilginç ki, bırakın yüzdeyi mesela 4500 kişiyle yapılan ankette 1231 kişi bir ismi söylemiş, 1221 kişi diğer adayı söylemiş. Yani o kadar kafa kafayaydı” dedi.

“İMAMOĞLU SAHAYA İNDİ, FARK YARATTI”
İmamoğlu’nun son 15 gün içinde atak yaptığını belirten Bayrakçı, “Şimdi ise gözlemlerime göre kafa kafaya durum devam ediyor ama birkaç puanlık İmamoğlu lehine bir durum olmuş gibi. İmamoğlu sahaya indi, o bir fark çıkışı yarattı.” diye konuştu.

Şu an için kafa kafaya yarışın devam ettiğini belirten Bayrakçı, “Bütün bu söylediklerime bakarsak da tüm olay 2-3 puanın içinde dönüyor şimdilik. 37 yıllık deneyime bakarak şunu söylüyorum. Bu aşamada bu kadar söyleyebilirim. Fark 4,5’un üzerine çıktığı anda o aday için ‘önde’ açıklamasını yapmak daha doğru olur.” dedi.

YANDAŞ YAZAR AHMET HAKAN, ERDOĞAN’I SOKAĞA DAVET ETTİ
Daha önce AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’a “Polemikten uzak durma kararını yeniden gözden geçirebilir” tavsiyesinde bulunan iktidara yakın Hürriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında AKP’ye tavsiyeler verdi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul seçimlerinde sahaya çıkması gerektiğini söyledi.

3 ay önce Erdoğan için “hiç karışmasa en iyisini yapmış olur” diye düşündüğünü kaydeden Hakan, “Diyorum ki Erdoğan, İstanbul’da sahaya inmeli. İlçe ilçe, semt semt mitingler yapmalı. Karadenizliliğini konuşturmalı. AK Parti’den kaçacak oyların kaçmasına engel olmalı. Seçim kazanma deneyimini devreye sokmalı. Seçmenini konsolide etmeli” ifadelerini kullandı. HALKTV

2761870cookie-checkİstanbul’da Sokağa İndi, Anketlerde Fark Yarattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.