İtalya’nın göçmen dostu kasabası Riace’ye ‘Göçmenleri kasabadan çıkarın’ emri

Göçmenlere kucak açması ve entegrasyon başarısıyla örnek gösterilen İtalyan kasabası Riace, İtalyan hükümetinin hedefinde. Riace Belediye Başkanı’nın ay başında gözaltına alınmasının ardından şimdi de göçmenlerin bu kasabadan çıkarılması emri geldi.

Göç karşıtı politikalar yürüten İçişleri Bakanlığı, Riace kasabasında göçmenlerle ilgili tüm projelerin durdurulması ve tüm göçmenlerin diğer kent ve kasabalardaki merkezlere taşınması kararı aldı. Göçmenlerin gelecek haftadan itibaren kasabadan çıkarılması planlanıyor.

Bu karar, Riace Belediye Başkanı Domenico Lucano’nun yasa dışı göçe yataklık etmek suçlamasıyla 2 Ekim’de ev hapsine alınmasının ardından geldi. Lucano, gerekli belgelere sahip olmayan göçmenlerin oturum izni alabilmesini sağlamak için İtalyanlarla kağıt üzerinde evlenmelerine yardımcı olmakla suçlanıyor.

Riace kasabası, nüfusunun yaşlanması ve dışa göç nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayken Belediye Başkanı Lucano’nun devreye soktuğu sıra dışı göçmen kabul sistemi sayesinde hayalet kasabaya dönüşmekten kurtulmuş ve dünya çapında üne kavuşmuştu. Övgü Pınar / Roma BBC

2235400cookie-checkİtalya’nın göçmen dostu kasabası Riace’ye ‘Göçmenleri kasabadan çıkarın’ emri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.