İYİ Parti’nin yerel seçimlerde işbirliği yapmama kararı CHP’de nasıl karşılandı?

Ayşe Sayın / BBC TÜRKÇE Ankara – İYİ Parti’nin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in, yerel seçimlerde işbirliği yapılması önerisini reddetmesi, CHP için sürpriz olmadı. 28 Mayıs seçimlerinin ardından Millet İttifakı’nın dağılmasını ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun (GİK) 13 Eylül’de aldığı “tek başına seçime girme kararını” dikkate alan CHP yönetimi zaten “yerel seçimlere tek başına girecekmiş” gibi hazırlıklar yapıyordu.

CHP, bundan sonraki süreçte hızla sahaya inerek, bir yandan aday belirleme çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı, bir yandan da yeni ittifak seçenekleri için girişimde bulunmayı planlıyor. CHP’de, İYİ Parti ile ittifak yapılmasa da son 3 seçimdir birbirlerini iyi tanıyan iki parti teşkilat ve seçmeninin, “taban ittifakı” yapmasıyla, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 2019’daki tablonun büyük ölçüde korunacağına inanılıyor.

İYİ Parti’nin seçim işbirliği teklifini reddetmesinin ardından gözlerin çevrildiği CHP’nin, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 2019 seçimlerinde kazanılan büyükşehirleri 2024 seçimlerinde koruyabilmek için nasıl bir strateji izleyeceği, parti içinde de tartışılıyor.

İYİ Parti seçmenini ikna etme stratejisi: ‘Eski dosttan düşman olmaz’
İYİ Parti’nin ittifaka kapıları kapatması nedeniyle, bunun bazı yerlerde CHP aleyhine sonuç doğuracağı veya eldeki belediyeleri kaybetme riskini yükselteceği göz ardı edilmiyor.

Ancak, CHP’liler, son 3 seçimde ittifak yapan CHP ve İYİ Parti örgütleri ve seçmeninin artık “akraba” gibi olduğunu savunuyor ve seçmenin tabanda ittifak yapacağına güveniyor.

İYİ Parti tabanını ikna edecek bir dil ve seçim stratejisi kurgulamanın önemine vurgu yapılıyor. Bunun için 2019’da, ittifakla kazanılan bazı yerlerde, İYİ Parti seçmenine de hitap edecek isimlerin adaylaştırılması planlanıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de partisinin dünkü grup toplantısında “Eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti, geçmişte birlikte başarılar elde ettiğimiz ve bundan sonra da Türkiye’de birlikte çok şeyi başaracağımız iyi insanların partisidir” sözleriyle bunun işaretini verdi.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/articles/cpdp35j1zk4o

2737960cookie-checkİYİ Parti’nin yerel seçimlerde işbirliği yapmama kararı CHP’de nasıl karşılandı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.