İYİP kongresine izleyici alınmayacağı iddiası tartışma yarattı

Yarın yapılacak İYİP kongresi öncesi kurultaya izleyici alınmayacağını iddiası tepki çekti.
İYİP’nin yarınki kongresi öncesi İYİP Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun’un kurultaya izleyici alınmayacağını bildirmesi tartışmalara neden oldu.
Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre kararın Genel Başkan Meral Akşener ve Akşener’e yakın kurmaylar tarafından alındığı iddia edildi.
Tolga Akalın’ı temsilen toplantıya katıldığı belirtilen Rıdvan Uz, Olgun’un açıklamasını yalanladı. Uz yaptığı açıklamayla “Sayın Hakan Şeref Olgun tarafından yapılan açıklama maalesef gerçekleri yansıtmadığı gibi şahsımı ve diğer temsilcileri zan altında bırakacak niteliktedir” dedi.
Toplantıya genel başkanlık için “güçlü aday” olarak konuşulan Koray Aydın adına katılan Yetkin Öztürk de kararın kendilerine tebliğ edildiği iddiasını doğrulayarak “Bu konuda varılan bir mutabakat, alınan bir karar yoktur. Kaldı ki, alınan karar yalnızca belirlenen alanlar ile sınırlı olup harici tüm alanlarda partililerimiz ile mutlaka kucaklaşılacaktır” dedi.
Müsavat Dervişoğlu’nun temsilcisi olduğu belirtilen Buğra Kavuncu sessizliğini korudu.
Öte yandan Rıdvan Uz’un delege listesinde “organize usulsüzlükler yapıldığı” gerekçesiyle Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz “soyut mahiyette kalması” gerekçesiyle reddedildi.
2773330cookie-checkİYİP kongresine izleyici alınmayacağı iddiası tartışma yarattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.