“Kaçak yabancıya değil, bankalara operasyon yapılmalı”

Aksoy, çeşitli ülke göçmen dernekleri ve demokrat avukat kuruluşlarının desteklediği Migrant Rights’ın geçen haftaki toplantısında konuştu. İnsan haklarında baskı grubu olarak çalışan Migrant Rights, ayrıca göçmen haklarıyla ilgili projeler düzenliyor ve yayınlar çıkarıyor.

Migrant Rights toplantısında Aksoy şunları söyledi:

“Nexus adıyla yabancı doğumlu olanlara yönelik operasyonlar giderek yaygınlaştırılıyor. İçişleri Bakanlığı karakollara gönderdiği talimatlarla karakola yolu düşen herkesin oturum izni olup olmadığı sorgulanacak. Ayrıca rutin polis aramasında İngilizce’niz aksanlı ya da yetersizse oturumunuz da kontrol edilecek. İçişleri bununla da yetinmedi ve bütün karakollara ‘göçmen kontrol memuru” atayarak yabancı avını kurumsallaştırmış oldu…”

Yabancılarda suç işleme oranının çok düşük olduğunu belirten Aksoy şöyle devam etti:

“Hükümetin ya da basının söylediklerinin tam tersine ülkedeki yabancı ülke doğumlularda suç işleme oranı çok daha düşük. Polisin kendi verilerine göre; ülke nüfusunun yüzde 12.5’i yabancı ülke doğumlu ve bu grubun suç işleme oranı ise yalnızca yüzde 4 dolayında… Nexus operasyonu ile yanlış hedef gösterilip, insan haklarına karşı operasyonlar düzenleniyor…”

“BANKALARA ‘TAXUS’ OPERASYONU DÜZENLENSİN!”

Aksoy, “ Öte yandan ekonomik krizin gerçek nedeni bankalar ve büyük şirketler ise göz göre göre suç işliyor, vergi ödemeyi reddediyor. Onlara dokunan yok” diyerek şu örnekleri verdi:

“ Google’un patronu “Kardeşim biz kapitalistiz. İşin doğası bu” diyebiliyor. Starbucks adı utanç listesine girip müşterileri protesto edince vergi ödemeyi kabul edebiliyor… Hükümet ‘Nexus’ operasyonu yerine, vergi vermeyen memleketi sömüren deveyi hamuduyla götüren bankalara, dev şirketlere yönelik ‘Taxus’ operasyonları düzenlenmeli…”

“LÜTFEN DUYARLI OLALIM”

Yabancı ülke doğumluların ve göçmen örgütlerinin İçişleri Bakanlığı’nın bu yabancı düşmanı “Nexus operasyonu”na karşı çıkmasını isteyen Aksoy şöyle devam etti:
“Bize düşen Migrant Rights’ın sitesinde ne olup bittiğini öğrenmektir. Bölgemizde Nexus’la ilgili operasyonları sorgulayalım. Bölge sakinlerinden tepki gelirse polis yabancı saldırıları ve ayrımcılığına son vermek zorunda kalacaktır… Türkçe ve Kürtçe konuşan toplum olarak da bu haksız operasyon ve ayrımcılığa karşı lütfen duyarlı olalım, tepki gösterelim…”

846890cookie-check“Kaçak yabancıya değil, bankalara operasyon yapılmalı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.