Kağan Güner anıldı

Güner için geçtiğimiz Salı günü Kingsland Road üzerinde bulunan Azerbeycan House’da bir anma töreni düzenlendi. Törene, İADD Başkanı Jale Özer, dernek üyeleri ile çok sayıda Güner’in arkadaşı katıldı.

Anmada bir konuşma yapan İADD Başkanı Jale Özer, O eşsiz ve yeri doldurulamaz bir insandı diyerek, “3 yıl önce kaybettiğimiz önceki başkanımız, dava arkadaşımız, kardeşimiz Kağan’ı anmak için bir araya geldik” dedi. Özer sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle İngiltere ADD olarak ve Kağan’ın anne babası tarafından da bu geceyi gerçekleştirmemize vesile olan, Azerbaycan Evi başkanı sayın Dr. Ali Tekin Bey’e teşekkürlerimizi sunarım. Kağan, insan sevgisiyle dopdolu, her zaman gülümseyen, iyi bir baba, iyi bir dost, karıncayı bile incitmekten kaçınan, hassas duygusal, yardımsever bir kişiydi.

Aynı zamanda yazar ve müzisyen olan Kağan’ın, son kitabı ‘Modern Türk Sanatının Doğuşu’ vefatından sonra kardeşi Ogan Güner tarafından düzenlenerek kitap haline getirilerek Kaynak Yayınların’dan basılmıştır. İngiltere ADD olarak ‘Kitaplarla Tarihe Yolculuk’ aydınlanma projemizde bu kitabı inceleyeceğimizi siz dostlarıma müjdelemek isterim.” Özer, “Onu sevgi ve özlemle anıyoruz, hiçbir zaman unutmayacağız ve ışıkların etrafında hiç sönmemesi dileğiyle sözlerimi bitiriyorum” dedi.

Daha sonra Kağan Güner’i tanıyan dost ve arkadaşları birer konuşma yaptılar. Konuşmalar sırasında Kağan Güner’in yaşamından kesintiler alınan sinevizyon gösterisi yapıldı. Konuşmacıların ardından Güner’in 20 yıllık arkadaşı Asım Bey tarafında bir Ud, dinletisi düzenlendi. Anma gününe Kağan Güner’in kızı, Cudana Güner’de katıldı. Ankara’da yaşayan Anne babaları Albay Ercan ve İmran Güner’in gönderdikleri mesajın okunması sırasında duygulu anlar yaşandı.

Kağan Güner kimdir?

1963 İstanbul’da doğmuştu. 1990 yılından ölümüne kadar çalışmalarını Londra’da sürdürdü. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Endüstri Tasarımı bölümünde lisans eğitimini ve Londra Chelsea College of Art and Design – Public Art and Design Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştı. Öğretim görevlisi olarak çalıştığı University of London – School of Oriental and African Studies’da, Modern Türk Sanatı üzerine doktora çalışmasını sürdürdü. Merkezi Tokya’da bulunan UNESCO Asya ve Pasifik Kültür Merkezi başta olmak üzere uluslararası çocuk kitapları resimleme konkurlarında Türkiye’yi temsil etmiş ve ödüller kazanmıştı.

Londra’da basılmış 8 çocuk kitabı bulunuyor. Eserleri New York, Londra, Paris, Lizbon, Bratislava, Bologna, İstanbul, Tahran, Tokyo ve Seul gibi dünya başkentlerinde sergilenmişti. Mimar Sinan Üniversitesi’nde uluslararası basın danışmanı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde de öğretim görevlisi olarak da görev yapmıştı.

851710cookie-checkKağan Güner anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.