Kar geliyor…

Çağlar, yaptığı açıklamada, yağışlı havanın tüm yurtta etkisini sürdüreceğini söyledi. Yağışların, bugün de Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz (Adana, Kahramanmaraş ve Hatay), Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinde etkili olmasını beklediklerini ifade eden Çağlar, şunları kaydetti:

”Yağışların, kuvvetli karayelle birlikte bugün öğleden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, bu gece ve yarın sabah saatlerinde, Marmara’nın doğusu, İstanbul’un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik, Batı Karadeniz’in iç kesimleri Bolu, Düzce ve Karabük, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Ankara, Eskişehir ve Çankırı ile Afyonkarahisar, Uşak ve Isparta çevrelerinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli karayel, kar yağışı ve hava sıcaklığında görülecek azalmaya bağlı olarak meydana gelecek buzlanmanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekiyor.”

RÜZGAR UYARISI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ”Meteorolojik Uyarı”da yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde bugün saat 03.00’e kadar rüzgarın kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği ifade edildi.
Vatandaşlar ve ilgililer, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesine karşı uyarılırken, zehirlenme riskine karşı bacaların temizlenmesi, gece soba ve doğal gaz sobalarının yakılmaması, bacalarda tek yönlü aspiratörlerin kullanılmaması ve evlerin havalandırılması önerildi.

İSTANBUL VE İZMİR’DE VAPUR SEFERLERİ İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ’nin (İDO) bazı seferleri şiddetli lodos nedeniyle iptal edildi.

Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş, Kartal-Yalova, Kabataş-Adalar-Bostancı,Yalova-Pendik, Yalova-Yenikapı, Yalova-Kartal ve Eskihisar-Topçular hatlarındaki deniz otobüsü seferleri, şiddetli lodos nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Marmara Bölgesi’ni etkisine alan şiddetli lodos, Marmara Denizi’ndeki deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. Çok sayıda yük gemisi, elverişsiz hava koşullarından korunmak için Yalova sahillerine yaklaşarak, demir attı.

İzmir’de de lodos nedeniyle Karşıyaka-Konak hattı dışında kalan tüm hatlardaki vapur seferleri iptal edildi.

Karşıyaka’nın Bostanlı semtinde lodos nedeniyle denizin taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Çanakkale’de Kuzey Ege’deki lodosun etkisini kaybetmesiyle iptal edilen araba vapuru seferlerine yeniden başlandı.

KORDON’U SU BASTI

İzmir’de lodos nedeniyle denizin taşması sonucu, Kordon’u su bastı.

Kentte vapur seferlerinin iptal edilmesine, bazı evlerinin çatılarının uçmasına yol açan lodos, Kordonboyu’nda da etkili oldu.

Denizin taşması sonucu Kordon’u su bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri, bölgedeki iş yeri ve evlerde baskın oluşmadan suyu tahliye edebilmek için çaba sarf etti.

Çanakkale’de de hızı 65 kilometreye ulaşan kuvvetli lodos nedeniyle Bozcaada-Geyikli arasındaki araba vapuru ile Çanakkale-Bozcaada deniz otobüsü seferleri durduruldu.

Çanakkale ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri de etkili rüzgar nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Bu arada İzmir’de lodos nedeniyle Gültepe semtinde 3 katlı evin sac levha çatısı uçarak elektrik direğine takıldı.
Aydın’ın Didim ilçesinde de, fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri limana sığındı.

İlçede saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar, semt pazarındaki esnafa ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Esnafın kurduğu brandalar rüzgar nedeniyle yerinden sökülürken, tezgahlarda bulunan ürünler yola savruldu.

TANKERLER ŞARKÖY SAHİLİNE SIĞINDI

Tekirdağ ve ilçelerinde de saatteki hızı 30 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Karabiga ve Erdek’e yolcu ve araç seferleri iptal edildi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden 31 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirdi.

İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Kocaeli’de saatteki hızı 58 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Derince ilçesinde ağaç devrildi, bazı iş yerlerini su bastı.
İzmit Körfezi’nde ise oluşan yüksek dalgalar sonucu bazı yerlerde sahil şeridi su altında kaldı, buralarda bulunan iş yerleri zarar gördü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait yolcu vapuru seferlerine de geçici olarak ara verildi.

Kastamonu’da da yük gemileri, Karadeniz’de Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı projesi için fizibilite çalışması yapan Piri Reis Araştırma Gemisi ile hamsi avına çıkan balıkçı tekneleri İnebolu Limanı’na sığındı.

CAMİNİN MİNARESİ DEVRİLDİ

Karabük’ün Yenice ilçesinde saatteki hızı yaklaşık 31 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle bir caminin alüminyum minaresi yıkıldı.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle Özal Mahallesi Camisi’nin alüminyumdan yapıldığı bildirilen 30 metre yükseliğindeki minaresinin yaklaşık 15 metrelik kısmı yola devrildi.

Konya’nın Akşehir ilçesinde de şiddetli lodos nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı.

1228990cookie-checkKar geliyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.