Karadağ artık bağımsız…

Eski Yuguslavya’nın Sırbistan’la birlikte son iki üyesinden biri olan Karadağ’da dün yapılan halkoylamasında, bağımsızlık yanlısı blok zafer ilan etti.

Bağımsızlık oylarının gerekli sınır olan yüzde 55’i aştığı kesinleşti. Sonuçlar, eski Yugoslavya’da adı Titograd olan Karadağ’ın başkenti Podgoritza’da açıklandı.

Bağımsızlığı savunan blok yetkililerinden Predrag Sekuliç, ”Karadağ’ın bu geceden itibaren bağımsız devlet olduğunu açıklama ayrıcalığı, hazzı bize ait” dedi.

Karadağ Başbakanı Cukanoviç ise geceyarısından sonra bağımsızlık taraftarlarına coşkun seslenişinde, ”Bu gece, halkımızın çoğunluğu yeniden bağımsızlığa karar vermiş bulunuyor” dedi. Cukanoviç, ülkesinin eski Yugoslavya’dan önce, en son 1918 yılında bağımsız olduğunu hatırlattı. Cukanoviç, ”son 10 yıllık sabrının en güzel meyvesini almanın sevincini” halkıyla paylaştığını ifade etti.

Cukanoviç, yasal eşik olan yüzde 55’i az aşan oy farkıyla, Sırbistan’a bağlı kalma yönünde oy kullananların 40 bin oy önüne geçildiğini söyledi.

620 bin nüfuslu Karadağ’da, Sırbistan’la birliği savunan blokun durumu kabul etmediği referandumda resmi sonucun bugün öğlene doğru alınması bekleniyor. 

FOTOĞRAF: Karadağ ve Karadağ Başbakanı Milo Cukanoviç

KARADAĞ İLE İLGİLİ BİLGİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

1128970cookie-checkKaradağ artık bağımsız…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.