‘Kariyer mi daha önemli aile kurmak mı?’

The Guardian gazetesi manşetinden duyurduğu bir haberde, bir araştırma şirketine yaptırdığı kamuoyu yoklamasının ayrıntılarını okurlarına aktardı. Ankette, insanların iş hayatıyla aile kurma arzuları arasında yapmak zorunda kaldıkları tercihler irdelendi.


Bin 6 yetişkinle telefonla görüşerek gerçekleştirilen anketin ortaya koyduğu saptamaları özetle şöyle:


* Araştırma, İngiltere’de doğum oranlarında yaşanan düşüşün ardında yatan toplumsal davranışlardaki değişime işaret ediyor. Araştırmaya göre, keyifli bir yaşam sürmenin çocuk sahibi olmaktan daha önemli olduğuna inanan kadınların oranı yüzde 51, erkeklerin oranı ise yüzde 64.’


* Rahat bir yaşam sürmek için yeterli para kazanmak mı yoksa çocuk sahibi olmak mı daha önemli sorusuna yanıt veren deneklerden, yeterli para daha önemli diyenlerin oranı yüzde 61 olurken, çocuk sahibi olmak diyenlerin oranı yüzde 32’de kaldı.


* Araştırma, deneklerin kendilerine uygun olduğunu düşündükleri eşi bulma konusunda da karamsar olduklarını ortaya koyuyor. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 53’ü, erkeklerin de yüzde 46’sı, kendilerine uygun eşi bulmanın geçmiştekinden daha zor olduğuna inandıklarını söylüyor.

790570cookie-check‘Kariyer mi daha önemli aile kurmak mı?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.