Kayan yıldızları kaçırmayın…

Gökyüzü meraklıları için en ilgi çekici olaylarından biri olan perseid meteor yağmurları 11-12 Ağustos geceleri Ankara Üniversitesi Rasathanesi’nde düzenlenen etkinliklerle de izlenebilecek.


Ankara Üniversitesi Rasathanesi Öğretim Görevlisi Yahya Demircan, her yıl Temmuz-Ağustos döneminde gözlenen ve 11-12 Ağustos’ta en fazla sayıya ulaşan perseidlerin meteor yağmurları içinde en çok bilineni olduğunu söyledi.


Demircan, ”11-12 Ağustos günlerinde meteor yağmuru dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinliklerde iki gece boyunca çıplak gözle ve teleskoplarla gökyüzü gözlemi yapma fırsatının yanı sıra profesyonel astronomlar tarafından yapılacak sunumlar ve sohbetler ile astronomi hakkında bilgilenme imkanı olacak” dedi.


Rasathanede, ücretsiz gerçekleştirilecek etkinliklerde teleskopların kullanılmasına gerek olmayacağını ifade eden Demircan, ancak aynı gün Jüpiter gözlemlerinde teleskopların kullanılacağını söyledi.


Demircan, rasathanede yürütülecek etkinliklere ilişkin ayrıntılı bilginin http://rasathane.ankara.edu.tr/ internet adresinden alınabileceği bilgisini aktardı.

1046640cookie-checkKayan yıldızları kaçırmayın…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.