‘Kaybederse AB kaybeder’

Erdoğan, AB sürecinin duygusallıkla kararların verileceği bir süreç olmadığını belirterek, ”Bu süreçte hissi davranamayız, karşımızdaki hissi davransa bile… Aklı selimle davranmaya mecburuz. Türkiye’nin kaybedeceği hiçbir şey yok, kaybederse AB kaybeder” dedi.
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, bu sabah Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüğünü ve ülke olarak düşüncelerini ilettiğini bildirdi.


Konuyla ilgili atılacak adımlarda bir yanlışın nelere mal olacağı üzerinde durduğunu anlatan Erdoğan, ”Temenni ederiz ki şu 14-15 Aralık’ta yapılacak liderler zirvesinde de böyle tarihi bir yanlışa gidilmez, dedik. Bu anlamda, telefon diplomasimiz yine kendileriyle devam edecek” dedi.


Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:


”Biz de diğer sağduyulu sesler gibi diyoruz ki gelin, bu tarihi fırsatı kaçırmayalım. Bu tarihi fırsatın, Rum kesimi tarafından ucuz oyunlarla rehin alınmasına izin vermeyin. AB, Türkiye’nin üyeliği konusunda ciddiyetini ortaya koymalı, verdiği sözlerin arkasında durmalıdır. Biz üzerimize düşeni yaptık. Kıbrıs meselesinde çözümsüzlüğün sorumlusu Rum tarafıdır.”


“IRAK’IN BÖLÜNMESİNE KESİNLİKLE KARŞIYIZ”


Başbakan Erdoğan, Irak’ın bölünmesine kesinlikte karşı olduklarını yineleyerek, İran’ın da bunu savunduğunu gördüklerini söyledi.


Yarın sabah bir günlük ziyaret için Suriye’ye gideceğini bildiren Başbakan Erdoğan, Suriye Başbakanı ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşeceğini kaydetti. Erdoğan, daha sonra da Lübnan’a gideceğini belirterek, ”Orada hem askerlerimizi ziyaret etmeyi hem de Sayın Sinyora ile görüşmeyi düşünüyorum. Hedef, Ortadoğu barışına Türkiye olarak biz nasıl katkıda bulunabiliriz” dedi.


“ÖNÜMÜZDE HALA SÜRE VAR”


ANKARA – Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB Komisyonunun tavsiye kararının bile kabul edilemez bulunduğu bir durumda daha fazla yük getirecek bir karar alınacağını sanmadığını ve telefon diplomasisinin sürdüğünü bildirdi.


Gül, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile Dışişleri Bakanlığı Konutunda yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Gül şöyle devam etti:


“Bu işin daha çok kötüleştirilmesi mümkün değil diye düşünüyorum. Ayrıca birçok üye ülke komisyonun tavsiyelerinin düzeltilmesi için uğraşırken, bunun ağırlaştırılmasını beklemek biraz zor. Biz de hükümet olarak yoğun bir çalışma içindeyiz. Ayrıca yoğun telefon diplomasisi devam ediyor. Önümüzde hala süre var, bu süre içinde herkes elinden geleni yapacaktır. Tahmin ediyorum ki Türkiye ile alınan karar objektif ve sağduyulu bir karar olacaktır.”



 



 


 



 

1036470cookie-check‘Kaybederse AB kaybeder’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.