‘Kayıplarla ilgili talepleri değerlendireceğiz’

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, DTP Genel Merkezini ziyaret ederek, Genel Başkan Vekili Demirtaş ile görüştüler. 


Nurettin Demirtaş, tüm ülkenin çok zorlu ve haklı bir duygusal süreçten geçtiğini ifade etti. Demirtaş, “İnsanlar arasındaki köprüleri yok etmeye yönelik partimize yönelik saldırılar söz konusuyken böyle bir ortamda ziyaretinizi anlamlı bulduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. 


Demirtaş, bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanlığı’nın Hakkari’deki birliğe silahlı saldırının başlamasından bir süre sonra irtibat kesilen 8 askerle halen irtibatın sağlanamadığına ilişkin yaptığı açıklamayı anımsatarak, “Kayıplarla ilgili herhangi bilginiz var mı? Bir talep gelirse, tutumunuz ne olur?” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi: 


“Bu kayıplarla ilgili herhangi bilgimiz yok. Ancak Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir açıklama yapılmışsa, ortada bir kaybın olduğu doğru demektir. Daha fazla can kaybının yaşanmamış olması… Dileriz ki kaybolan askerlerin hayatları kurtulur. 


Şayet kayıplarla ilgili bir talep partimize gelirse değerlendireceğimizi ifade etmek isterim. Her koşulda insan hayatı bizim için kutsal ve bunun korunması için bugüne kadar olduğu gibi üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız.”

1049610cookie-check‘Kayıplarla ilgili talepleri değerlendireceğiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.