EZO SARICI & DENİZ CENGİZ LONDRA’DA İZLEYİCİ KARŞISINDA

Keman/piyano ikilisi Ezo Sarıcı & Deniz Cengiz, 20 Ocak Cumartesi akşamı Upper Norwood’ta sahneye çıkacak. Geçen yıl İngiltere ve Türkiye’de verdikleri konserlerle müzikseverlerin dikkatini çeken ikilinin bu yıl İskoçya ve Galler’i de kapsayan Britanya turunun Londra etabını oluşturacak konser saat 19:30’da başlayacak.

Klasik müziğin seçkin eserlerinin yanı sıra folk kaynaklı senfonik çalışmalardan caza, romantik sonatlardan tangolara uzanan geniş perspektifli repertuar seçimleriyle farklı bir kavrayış içindeki genç ikili, sıcak ve dinamik performanslarıyla izleyeci karşısına çıkıyor.

Güney Londra’daki tarihi kilisede gerçekleşecek konser Alman piyanist, orkestra şefi ve Romantik dönem bestecilerinden Johannes Brahms’ın (1833-1897)  2 numaralı sonatıyla açılacak. Çağımızın en büyük bestecilerinden kabul edilen George Gershwin’in (1898-1937) caz klasikleri arasına giren “Summertime” ve  “A Woman is a Sometime Thing and It Ain’t Necessarily So” adlı eserleriyle ilk yarı tamamlanacak.

Konserin ikinci yarısı Brahms’ın derin aşk acısını betimlediği “Sonata No. 3 op.108” ile başlayacak. Arjantinli besteci, bandoneon (küçük akordion) üstadı Astor Piazzolla’nın (1921-1992) ünlü eseri “Grand Tango” ile sürecek konser Cumhuriyet dönemi bestecilerimizden, eğitimci, etnomüzikolog Ahmed Adnan Saygun’un (1907-1991) “Horon” adlı eseriyle sona erecek.

 

Upper Norwood, 1 Sylvan Road London SE19 2RXadresindeki kilisede gerçekleşecek konsere giriş ücretleri £7’tan başladığı gibi konseri 16 yaşından küçük çocuklar ücretsiz izleyebilecekler. Konseri izlemek isteyenler online üzerinden aşağıdaki link aracılığıyla bilet temin edebilirler.

https://www.eventbrite.co.uk/e/evening-concert-with-ezo-sarici-and-deniz-cengiz-tickets-776165380547?aff=oddtdtcreator

EZO SARICI

Yehudi Menuhin School mezuniyeti sonrası Royal Academy of Music’de Roman Simovic ile eğitimine devam eden Ezo Sarıcı, uluslararası birçok yarışmada ödüller almış, son olarak RAM “Strings and Piano Duo Prize” yarışmasında birincilik elde etmişti. 17 yaşında 60 kişilik Apollo Filarmoni Orkestrası’nı kuran Ezo, Beethoven onuruna kitaplaştırılan projede bestesiyle de yer almıştı. Buckingham Palace, Windsor Castle, Royal Festival Hall, Wales Millennium Centre gibi salonlarda sahne alan genç kemancı, birçok Avrupa ülkesinde konserlerini sürdürüyor.

DENİZ CENGİZ

2003 doğumlu Türk piyanist Deniz Cengiz ortaokul ve lise eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı ve Londra’da The Purcell School’da tamamladıktan sonra üniversite eğitimine Almanya Leipzig’deki Hochschule für Musik und Theatre de Prof. Markus Tomas ile devam etmektedir. Birçok yarışma ve ustalık kurslarında (masterclass) ödüller alan Deniz Cengiz 2021 yılında Wigmore Hall’de çıkış resitalini yapmıştır. Deniz Almanya,Türkiye ve İngiltere’de düzenli konserler vermeye devam etmektedir.

2749440cookie-checkEZO SARICI & DENİZ CENGİZ LONDRA’DA İZLEYİCİ KARŞISINDA

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.