Kılıçdaroğlu: Rusya’nın Wagner’i Türkiye’nin SADAT’ıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rus paralı asker şirketi Wagner’e dair açıklamasında paramiliter güçlere karşı uyarısını yineledi.

Kılıçdaroğlu, “Şimdi Rusya’da olanlar, umarım ders olur. Çünkü Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır” dedi.

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.

Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu’na yeni bir tazminat davası açacağını şöyle söyledi:

“Bütün mahareti kahve köşesinde gevezelik yapmak olanlar gibi Twitter müptelaları arasında da iflah olmaz paranoyaklar çıktı elbette. Ama bunlar küçükcük bir hizip diyecektim ki… az önce @kilicdarogluk balıklama daldı. Mahkum olduğu tazminatı ödemediği için icraya vereceğim ve yeni tazminat davası açacağım… Melih Tanrıverdi SADAT Başkanı”

Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs 2022’de beraberindeki bazı CHP’li milletvekillerle birlikte SADAT’ın İstanbul’daki merkezine giderek şirket yetkilileriyle görüşmek istemişti.

İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu, binanın önünde yaptığı açıklamada “Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara, kişilere teslim edilmeyecektir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça ‘terör’, ‘tedhiş’ olarak tanımlanıyor. Türkçesi de ‘terör’. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş” demişti.

SADAT, CHP liderine 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açmıştı. İstanbul Büyükçekmece 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, 28 Nisan 2023’te Kılıçdaroğlu’nun SADAT’a 30 bin TL tazminat ödemesine hükmetmişti.

SADAT’ın kurucusu ve Melih Tanrıverdi’nin babası Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı olarak görev yapmıştı.

2698160cookie-checkKılıçdaroğlu: Rusya’nın Wagner’i Türkiye’nin SADAT’ıdır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.