Kılıçdaroğlu, skandal Gezi kararını savunan ve Prens Selman’ı ziyarete giden Erdoğan’ı eleştirdi

Kılıçdaroğlu, “Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur” ve “Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler” sözleriyle Erdoğan’ı eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi davasında verilen skandal kararı savunan ve ardından Suudi Arabistan’a giderek Cemal Kaşıkçı cinayetindeki kilit isim Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ı ziyarete giden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında “Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
25 Nisan Pazartesi günü karara bağlanan Gezi davasında, mahkeme Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası vermişti. Daha önce iki kez beraat eden ve yeni deliller olmaksızın aynı suçlamalarla yargılanan bu isimlere verilen cezalar büyük tepki çekti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan kararla ilgili ilk yorumunda (27 Nisan 2022), “Gezi olaylarıyla ilgili kararla yargımız, vicdanları rahatlatmakla kalmamış, aynı zamanda benzer niyetleri taşıyanlara da hukuk ve adalet dersi vermiştir” diyerek, skandal kararı net bir biçimde savunmakla kalmamış, benzer toplumsal hareketlere de gözdağı vermişti.

Erdoğan dün ise (28 Nisan 2022) Suudi Arabistan yolculuğu öncesinde havalimanında yaptığı açıklamada, “Artık AİHM’lik iş kalmadı. Bitti o iş. Çünkü burada hüküm giydi. Hüküm giydiği için bu işin AİHM’le alakası yok” diye konuştu.

Erdoğan dün gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden bu yana ilişkilerin bozuk olduğu Suudi Arabistan’ı ziyaret etti. Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine dair dosya üç hafta önce Suudi Arabistan’a iade edilmiş, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın baş azmettiricisi olarak görüldüğü cinayete dair davanın iadesi “cinayet davası katiline iade edildi” olarak yorumlanmıştı. Erdoğan, iadeden sadece üç hafta sonra Kaşıkçı’yı öldürme veya yakalama operasyonunu onayladığı öne sürülen Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmüş oldu. Ziyaretle Suudi Arabistan’la bozuk olan ilişkileri yeniden geliştirmenin hedeflendiği, bunun önde gelen baş amacının ise zor durumdaki ekonomi için Arabistan’dan katkı beklentisi olduğu yorumları yapılıyor.

2602460cookie-checkKılıçdaroğlu, skandal Gezi kararını savunan ve Prens Selman’ı ziyarete giden Erdoğan’ı eleştirdi

1 Yorum

  1. Kılıçdaroğlu’nun Prens Selman’la ilgili ifadeleri çok çirkin. Cemal Kaşıkçı’nın, katili/ katilleri meçhul olan ve amacı çarptırılmış olan bir cinayete kurban gitmiş olması çok acı olsa da sadece Hatice Cengiz’in (nedense aklıma Ali Cengiz oyunları geliyor) nerdeyse cinayeti bizzat gözüyle görmüş gibi basına yaptığı açıklamalarla Sayın Selman’a “katil” damgasını vurmak, çok hatalı. Özellikle uluslararası politikada son derece dikkatli ve duyarlı olmanın gerektiği bir dönemde. Bu ülkenin yönetimine talip olan Kılıçdaroğlu’nun dış politika anlayışı ve oy toplama kaygısı “avam tarzda”, son derece “sığ”. Olan CHP’ye oluyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.