KKTC Temsilcisi’ne övgü

Okurun açık mektubunun noktasına dokunmadan aynen aktarıyoruz: 


Degerli gazete yoneticileri, Size bu mektubu yazmamin nedeni, Kuzey Kibris Temsilcisi Dilek Yavuz Yanik hanim icindir. Kendisini tanimam. Bir kez karsilastim, tanismak bile nasip olmadi.


Ben 23 yil once Turkiye’den geldim. Ben Turkum kocam Cerkez.. Yani Cerkez asilli Turk.


Uzaktan izliyorum, bu Dilek Yanik hanim vatandaslarina nasil bir sahip cikiyor, nasil bir ilgi gosteriyor dogrusu biraz imreniyorum.


Bunca yil burada yasiyorum. Bir gunden bir gune bizim ne bir elcimiz ne bir konsolosumuz, boyle vatandasina bir yakinlik gostermemistir. Yakinlik gosterdikleri de vardir herhalde. Duydugum kadari ile Londraʼdaki zengin Turkleri ve Kibrislilari cok seviyorlarmis. 


Gecenlerde gencecik bir cenaze oldu.. Baktim yas evinden Dilek hanim cikiyor. Iste kendisini orada bizzat gordum. Cok hosuma gitti dedimya birazda icim burkuldu. Bunca cenaze oldu hangisinde konsolosumuz veya elcimiz vardi? Ben 23 yildir gormedim, goren oldu mu bilemiyorum. 


Bir isimiz duser konsolosluga gideriz, ellerinden gelse dovecek gibi bakarlar yuzumuze. Sanki oraya zorla getirip oturtulmuslar. Aylik, maas filan odenmiyorlar. Bir kac kez disisleri bakanligina mektup yazip sikayet edeyim dedim, sonra da aman belki coluk cocuklari vardir, olurda islerinden olurlar diye vaz gectim. 


Simdi size niye yaziyorum, artik biraz yaslandim, icimi dokmek istedim, bir de Dilek hanima sizin araciliginiz ile benim temsilcim olmasa bile tebriklerimi sunuyorum. Allah basarilarini daim, yolunu acik etsin. 


Bu mektubu gazetenize basarmisiniz bilmem.  Yinede sagolun. Hemen hemen butun gazeteleri alip okuyorum. Allah isinizi rast getirsin.


S. Emine Yilmaz


FOTOĞRAF: KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık

807620cookie-checkKKTC Temsilcisi’ne övgü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.