Kraliçe Elizabeth 80 yaşında

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth’in yaş günü dolayısıyla 20 bin tebrik kartı ile 17 bin elektronik posta mesajı aldığı, kendisine İngiltere’den ve yurtdışından yazan binlerce kişiye teşekkür ettiği bildirildi.


Açıklamada, kraliçenin “Yazdığınız için çok duygulandım” dediği ve “Bugünü benim için çok özel bir gün haline getirdiğiniz için teşekkürlerimi sunarım” dediği belirtildi.


İngiliz hükümetinin, tebrik mesajının yanı sıra kraliçeye bir de hediye gönderdiği belirtiliyor.


Kraliçe ile eşi Prens Philip’in bugün Windsor Sarayı’ndan halkı selamlaması ve eşiyle birlikte gezintiye çıkması bekleniyor.


İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth’in 80’inci doğumgünü nedeniyle ciddi ulusal gazetelerden


The Guardianbugün başyazısını monarşinin geleceğine ayırdı.


Gazetedeki yorum şöyle:


“Elizabeth stili gösterişsiz monarşi ne kadar daha uzun sürerse, ondan sonra tahta geçecek olan kişilerin altında monarşiye ömür boyu kontrat tanınıp tanınmayacağı sorusu o kadar keskinleşecek. Şu an halkla uyum içinde devam eden ilişkinin, bir başka kral ya da kraliçe altında sağlanabileceğinin bir garantisi yok, özellikle de tahta geçecek kişi tartışmalı ya da hor görülen bir isim olursa… Bu, zamanı gelinceye kadar ortaya atılmaması gereken bir tartışma.. Ancak bugün de bir tartışma günü değil. Bugün kurumsal bir hürmet değil, insani bir saygının günü…”

790260cookie-checkKraliçe Elizabeth 80 yaşında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.