Kıratın yeni süvarisi II. Süleyman

Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede, ilk iki turda salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine yapılan üçüncü turda Soylu, geçerli 800 oyun 529’unu alarak genel başkanlığa seçildi.


“KONGRENİN MAĞLUBU DA GALİBİ DE YOK”


DP Genel Başkanı Soylu yaptığı teşekkür konuşmasında, kongrenin mağlubunun da galibinin de olmadığını belirterek, ”Bu kongrenin galibi bütün partililerdir” dedi.


Soylu şöyle konuştu:


”Hep birlikte ele ele partiyi kucaklayarak, büyüterek, hiç kimseyi ötelemeyerek ve partiye demokrasiyi tekrar bir milim bile sapmadan getirerek Türkiye’de iktidara yürüyeceğiz.


Bu saatten itibaren bu kongrenin mağlubu da yoktur, galibi de yoktur. Bu kongrenin galibi bütün partililerdir. Kucaklaşma onun etrafında olacaktır.


Ne söylediysek yarın tatbik edeceğiz. Bundan sonra bu parti tabanını, sevenlerini, teşkilatın boynunu eğik tutmayacağım.


Türkiye’nin yeni bir alternatife ihtiyacı var. Modern, güçlü, çağdaş bir siyasi partiyi buradaki inançlı insanlarla bu ülkenin hizmetine koyacağız.


Beyaz yürüyüşümüzün milletimize, partimize, insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Allah yardımcımız olsun. Beni bu göreve layık gördüğünüz için sizlere teşekkür ediyorum. Sizleri mahcup etmeyeceğim.”


Genel başkanlık seçiminin tamamlanmasının ardından parti yetkili organları için seçime geçildi.

1053360cookie-checkKıratın yeni süvarisi II. Süleyman

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.