Küreselleşmeye karşı Türkçe tabela

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, birçok firma ve işyerinin yabancı dilde isim kullanmasının önüne geçmek için, üyelerine Türkçe isimli işyerlerinden alış-veriş yapmayı önerdi ve Türkçe isimli işyeri sahiplerine ‘Teşekkür’ belgesi verme kampanyası başlattı.


Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı; Türkçe’nin, küresel saldırıdan en olumsuz nasibini alan değerlerin başında geldiğini ve dili bu saldırılara karşı korumanın ulusal bir görev olduğunu söyledi.


Bu konuda devlet kurumlarına, kitle örgütlerine, basına ve tek tek hepimize görevler düştüğünü belirten Avcı, “Esas Hedefimiz; yabancı dille öğretimin kalkması, bütün eğitim kurumlarında eğitim-öğretimin Türkçe yapılması, ulusal dilin doğru kullanılması, her eğitim basamağında eğitim alan kişilerin yabancı hayranlığından uzak, kendine güvenen, yaratıcılık ve zorlukların üstesinden gelebilen, ulusal birliği koruma ve güçlendirme bilinciyle yetişen bir neslin yaratılmasıdır” dedi.
 
Avcı kampanyaya katılanları ödüllendirme projesini de şöyle anlattı:


“Sendikamızın amaçlarının bir gereği olarak, kentlerimizdeki İşyeri adları Türkçe olan işyeri sahiplerine verilmek üzere bir “teşekkür” yazısı bastırdık. Bundan şubelerimizin bulunduğu il veya ilçe merkezlerimize  gönderdik. Türkçe adlı işyerlerine zaman zaman gezerek işyeri sahiplerine teşekkür yazısını veriyoruz. İstisnasız, işyerleri sahipleri bu duygularımızdan ötürü bize teşekkür ediyor, çabalarımızı destekliyor, hatta bir kısmı bunu, başkalarına da özendirmek için işyerlerine asıyor. Teşekkürün dağıtıldığı diğer şube ve temsilcilerden çok olumlu izlenimler alıyoruz. Teşekkürü, dikkatlerini çekmek ve belki kendilerine bir ilham verir düşüncesiyle il ve bazı büyük  ilçe belediye başkanlarına da birer yazıya ekleyerek gönderdik . Bu konuda hassas olan kurumları ziyaret ederek işyerleri adlarının Türkçe olması için yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ettik.”


FOTOĞRAF: Gürkan Avcı

1020930cookie-checkKüreselleşmeye karşı Türkçe tabela

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.