İktidarın değişmesi Türkiye aleyhine

Daily Telegraph gazetesinin ekonomi sayfalarındaki bir haberde de Almanya seçimlerinin Türkiye’de piyasalara yansıması ele aldı. 

Almanya’daki sonuçların, Türkiye’nin AB üyeliğini tehlikeye soktuğunu savunan gazete şu yorumda bulundu:.

“Seçim sonuçlarının ardından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası yüzde 4,6 oranında düştü. Türkiye, son dönemde yaptığı reformlarla yatırımcılar için önemli bir pazar haline geldi. Ancak piyasalar, Türkiye’nin üyeliğine destek veren Sosyal Demokratlar’ın aldığı yenilginin, Avrupa Birliği’yle Ekim ayındaki üyelik görüşmelerine darbe vuracağını öngörüyor.”

Gazete Almanya’daki olası iktidar değişiminin Türkiye’ye yansımasını da şöyle yorumladı:

“Muhalefetteki Hıristiyan Demokratlar’ın iktidara yaklaşıyor olmaları, siyasî manzarayı tamamen değiştirdi. Unutulmamalı ki, parti lideri Angela Merkel Türkiye’nin üyeliğine karşı ve ‘imtiyazlı ortaklıktan’ daha fazlasına gerek olmadığını savunuyor.”

SCHRÖDER’İN KUMARI

Almanya’da Sosyal Demokratlar’ın, 39 yıldır iktidarda oldukları Kuzey Ren Vestfalya’da pazar günü yapılan eyalet meclisi seçimlerinde aldığı yenilginin ardından Sosyal Demokratlar’ı lideri ve Başbakan Gerhard Schröder, ülkede genel seçimleri bir yıl önceye alarak bu yıl sonbaharda yapmak istediğini açıklamıştı.

İngiltere’nin ciddi ekonomi gazetesi Financial Times başyazısında, Almanya’da erken seçimleri, “Schröder bir seçim kumarı oynadı” başlığı ile yorumladı.

1106970cookie-checkİktidarın değişmesi Türkiye aleyhine

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.