Kuş gribi kurbanları 2’ye yükseldi

Van YYÜ Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, yaptığı açıklamada yoğun bakım ünitesinde solunum pompasına bağlı olarak tedavisi devam eden Fatma Koçyiğit’in sabah saat 06.30’da hayatını kaybettiğini söyledi. Öner, hastanelerinde 7 kişinin bulunduğunu ve bunlardan yoğun bakım ünitesinde solunum pompasına bağlı Hülya Koçyiğit’in sağlık durumunun da kötü olduğunu kaydetti.


“HASTA SAYISI 8”
Prof. Dr. Öner, tedavi gören hastaların tahlil sonuçlarının pozitif çıkmasının kendilerini ürkütmediğini de söyledi. Öner, kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alınan hasta sayısının 8 olduğunu belirtti.


Kuş gribi tedavisinde uygulanan Tamiflu isimli ilacın Pazartesi günü ellerine ulaştığını ve hastalara bu ilacın verildiğini vurgulayan Öner, vakanın kuş gribi çıkmasından sonra Doğubayazıt’tan gelebilecek yeni hastalar için daha özel bir tedavi uygulanacağını kaydetti.
Sağlık Bakanı Akdağ dün yaptığı basın toplantısında, Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne getirilen hastalardan ikisinin kuş gribi yönünden pozitif bulunduğunu, diğer hastanın durumunun da şüpheli pozitif olduğunu açıklamıştı.


“ENDİŞE NEDENİ DEĞİL”
Bu arada, BM’de kuş gribi hastalığı üst düzey koordinatörü Dr. David Nabarro, ”Tavuklar veya diğer kümes hayvanlarında önemli ölçüde kuş gribi salgını görülen bir ortamda, ara sıra insanlarda kuş gribi vakaları görmeyi bekliyoruz” dedi.  Naborro, bunun insanlarda salgının başlangıcı olmadığını ifade ederek, ”Salgın, hastalık insandan insana taşındığında başlar” diye konuştu.


“BÖLGEDE 1-2 YER DAHA VAR”
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Doğubayazıt’ta görülen kuş gribi vakasıyla ilgili olarak, ”Birkaç yerden daha ihbar aldık. Oralarda da tedbirleri alıyoruz, itlaf yapıyoruz, dezenfeksiyon yapıyoruz. Şu anda o bölgede yine birkaç yerde, birkaç mihrakta daha var. Laboratuvar teyidi alınmış 1-2 tane yer daha var. Onun dışındakiler ihbar düzeyinde. Numuneler alındı, laboratuvardan teyit bekliyoruz ama biz hastalıkla mücadelemizi sürdürüyoruz”dedi.


Eker, ”Karşı karşıya olduğumuz, önemli bir sorundur. Millet olarak el birliği içinde olmamız, paniğe kapılmadan, soğukkanlılıkla bütün tedbirleri alıp bunları uygulamamız ve takip etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

1027490cookie-checkKuş gribi kurbanları 2’ye yükseldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.