'Kurtarma paketi' kabul edildi

Paket, Temsilciler Meclisi'nden 171 ''hayır'' oyuna karşılık 263 ''evet'' oyuyla geçti.
Demokrat Partili milletvekillerin ezici çoğunluğu lehte, Cumhuriyetçi Partili milletvekillerinin yarısından fazlası aleyhte oy kullandı.

Senato'da da daha önce kabul edilen paket, Başkan George Bush tarafından hemen onaylanarak yürürlüğe girdi.

Bush, paketin kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, paketin, ABD ekonomisinin mevcut finansal krizden çıkmasında yaşamsal rol oynayacağını söyledi.

Temsilciler Meclisi'ni kutlayan Bush, ''Bu yasa çevresinde biraraya gelerek Wall Street'deki krizin tüm ülkeye yayılmasını önlemek için cesurca davrandık, ABD'nin, finansal piyasalarını istikrara kavuşturarak küresel ekonomide önde gelen rolünü sürdüreceğini tüm dünyaya gösterdik'' diye konuştu.

ABD Federal Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke ise paketin Temsilciler Meclisi'nden geçmesini "piyasaları istikrara kavuşturma ve kredi akışını yeniden sağlama yönünde kritik bir adım" olarak nitelendirdi. Bernanke, ''Bu adım devletin ekonomiyi destekleme ve güçlendirme yönünde ne gerekiyorsa yapacağını gösteriyor'' dedi.
 
 OBAMA,  MEMNUN

Bu arada Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama, kurtarma planının yasalaşmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Kampanyası sırasında yaptığı açıklamada Obama, ''Bunu sonunda halletmemizden memnunum'' dedi ve ABD Hazine Bakanı Henry Paulson'dan, yasanın uygulanırken vergi ödeyen vatandaşların ve evsahiplerinin korunmasını istedi.

1179760cookie-check'Kurtarma paketi' kabul edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.