Kuzey Londra’da etnik toplum üyelerine saldırı ülke gündeminde

Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’da Edmonton bölgesinde geçen cumartesi ve salı günleri meydana gelen aralarında Türk vatandaşlarının da mağdur olduğu 5 ciddi bıçaklama olayı İngiltere ulusal medyasında yankı yapmayı sürdürüyor.

Konuyla ilgili Edmonton’ın bağlı olduğu Enfield Belediyesi Lideri Nesil Çalışkan olaylardan dolayı üzgün olduğunu belirterek emniyet güçleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi. Çalışkan bölge sakinlerinin olaylardan kaygı duyduğunu aktararak şöyle konuştu:

“Bu olayların önüne geçmek için Londra’nın farklı bölgelerinden ek polis memurları bölgemize gönderildi. Resmi ve sivil polisler ile uzman ekipler şu anda Edmonton bölgesindeler. A Section 60 olarak bilinen ve polise daha geniş haklar veren arama yetkisi talep edildi ve bu yetki polis teşkilatına sağlandı. Bu yıl belediyemiz sınırları içinde özellikle gençlerin de dahil olduğu birçok şiddet olayı yaşandı. Fakat, polis teşkilatının da doğruladığı gibi Edmonton bölgesinde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen olaylar çete bağlantılı olaylar değil. Saldırılarla ilgili tutuklamalar yapıldı ve soruşturmalar devam ediyor. Saldırılar 5 farklı suç mahallinde gerçekleşti. Bu, çok sayıda CCTV olarak bilinen kapalı devre kamera sistemi görüntülerinin ve delillerin toplanması ve incelenmesi anlamına geliyor. Emniyet yetkilileri en hızlı şekilde bu incelemenin tamamlanması için çalışıyor.”

OLAYLAR PROTESTO EDİLDİ

Ayrıca Kuzey Londra’da artan bıçaklama olaylarını protesto etmek amacıyla Edmonton bölgesinde bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe aralarında Edmonton Milletvekili Kate Osamor ve yerel yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

EVENING STANDARD: ZANLI TUTUKLANDI

Bölge sakinlerine rastgele bıçaklı saldırı olayına geniş yer ayıran Evening Standard, (Türkçe konuşan toplum üyesi) yaralanan 45 yaşındaki bir kadının felç olduğunu yazdı.

Saldırgan Jason Kakaire’nin (29) 5 Nisan sabahı Highbury Corner Magistrates Mahkemesi’nde öldürücü alet kullanmak ve 5 ayrı cinayete teşebbüsten hâkim karşısına çıkarıldığını belirten gazete, zanlının mahkemede sadece başını eğerek sadece yaşını, adresini ve Britanya vatandaşı olduğunu teyit etmekle yetindiğini aktardı.

Avukat Harika Yüksel de kurbanların bölge sakini etnik toplum üyeleri olduğuna dikkati çekerek “Arkalarından bıçaklanan masum bölge sakinleri savunmasızdı” açıklamasını yaptı. Yüksel, yaralı kadının saldırı sırasında omur iliğinde “spinal cord”un kesilmesinden dolayı felç olduğunu da sözlerine ekledi.

Bölge Hâkimi Julia Newton saldırgan Kakaire’ye dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderileceğini söyleyerek 3 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacağını belirtti. Polis de yaptığı açıklamada saldırganın farklı yaş gruplarındaki kurbanları kanlar içinde bırakarak bölge sakinlerinde korku ve kaygıya neden olduğunu aktardı.

2287860cookie-checkKuzey Londra’da etnik toplum üyelerine saldırı ülke gündeminde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.