‘La Diva Turca’nın külleri İstanbul’da

Milano’da 9 Mayıs’ta ölen Gencer’in külleri, vasiyeti üzerine, yarın ilahi müzik eşliğinde Boğaz   sularında İstanbul rüzgarıyla buluşturulmak üzere, THY’nin tarifeli uçağıyla, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner eşliğinde getirildi. 

Taner, Atatürk Havalimanında gazetecilerin soruları üzerine, yarın Dolmabahçe’de Gencer’in küllerinin denize serpileceğini söyledi. 

BAKAN GÜNAY’DAN GENCER’İN KÜLLERİNİN KONULDUĞU AKM’YE ZİYARET 
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sanat yaşamı boyunca ”La Diva Turca” olarak da anılan soprano Leyla Gencer’in küllerinin konulduğu Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM) ziyaret ederek, açılan deftere taziyelerini yazdı. 

Ertuğrul Günay, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner ile Leyla Gencer’in yakın arkadaşı Melahat Behlil tarafından uçakla İstanbul’a getirilen Gencer’in küllerinin konulduğu AKM’yi ziyaret etti. 

AKM fuayesinde, Gencer’in fotoğrafının önüne konulan küllerin bulunduğu kutunun yanında açılan deftere taziye dileklerini yazan Günay, mesajında, ”Türkiye’mizin dünya sanatına armağan ettiği sayın Leyla Gencer’in manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Milletimizin ve bütün dünya sanatsevenlerinin başı sağolsun. Sayın Leyla Gencer’e sonsuzluk yaşamında esenlik ve huzur diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Günay, gazetecilere yaptığı değerlendirmede de, ”Yaşamında dünyaya güzellikler kattı, üretti. Ben de O’na sonsuz yaşamında güzellikler diliyorum” dedi. 

Gencer’in küllerinin boğaz sularına bırakılacağı sırada İstanbul dışında olacağını belirten Günay, şunları kaydetti: 

”Türkiye’nin adını sanat dünyasına, bütün dünyaya duyurmuş olan, bizim iftihar duyduğumuz birisiydi sayın Gencer. Son yıllarda sahneye çıkmamış olmasına rağmen ismi bütün dünya tarafından yakından biliniyor. Dünyada, çok başarılı temsillerde, çok önceki yıllarda ilk kez uluslararası alanda adını duyurmuş bir Türk sanatçısıydı. O’nun yurttaşımız olmasından iftihar ediyoruz.” 

1171850cookie-check‘La Diva Turca’nın külleri İstanbul’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.