Levi’s’ın Regent Street mağazası önünde Özak işçileri için dayanışma eylemi

Türkiye Halkları ile Dayanışma Kampanyası SPOT, Londra’da Levi’s’ın Regent Street mağazası önünde işçilerin taleplerine sessiz kalan Levi’s’ı teşhir ederek Özak işçileriyle dayanışma çağrısı yaptı.

Londra’da sendika seçme hakkı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve baskılara karşı 55 gündür direnen Özak Tekstil işçileri ile bir dayanışma eylemi daha gerçekleştirildi. Direnişin 12. ve 26. günlerinde Londra’nın merkezindeki Levi’s mağazaları önlerinde düzenlenen gösterilere bir yenisi daha eklendi. Türkiye Halkları ile Dayanışma Kampanyası SPOT tarafından düzenlenen Özak Tekstil işçileri ile dayanışma eyleminin üçüncüsü, 20 Ocak Cumartesi günü Levi’s ‘ın Regent Street üzerindeki mağazası önünde gerçekleştirildi.

Londra’nın en işlek ve turistik caddelerinden biri olan Regent Street’te düzenlenen gösteride işçilerin iki aya yaklaşan hak taleplerine sessiz kalan Levi’s bir kez daha protesto edildi. Protesto’ya Turkiye İşçi Partisi ve Ulusal İşyeri Temsilciler Ağı NSSN de destek verdi.

Levi’s mağazası önünde “Özak işçileri ile dayanışma, Levi’s sendikal haklar ve özgürlüklere saygı duy” pankartı açan Türkiye kökenli göçmen emekçiler, Özak Tekstil işçilerinin maruz kaldığı saldırılara yer veren ve taleplerini içeren bildiriler dağıttı. Levi’s mağazasında alışveriş yapmaya gelenlere ve mağaza önünde geçenlere, kendisi için üretim yapan işçilerin sendikal hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi taleplerine sessiz kalan Levi’s teşhir edildi. Özak işçileri için dayanışma çağrıları yapıldı.

Protesto boyunca atılan sloganlar ve yapılan konuşmalarda Levi’s etiketinin arkasındaki emeğe saygı duyması çağrıları yapıldı. Özak işçilerinin daha direnişinin ilk gününden itibaren başlayan, giderek şiddeti ve kapsamı arttırılan baskılar dile getirildi. Ayrıca Özak işçilerinin; işten atılan tüm işçilerin işe geri alınması, sendika değiştirme de dahil işçilerin sendikal hak ve taleplerine saygı duyulması ve direniş günleri de dahil işçilerin geçmiş dönemden kalan tüm maaşlarının ödenmesi talepleri de yapılan konuşmalarda ifade edildi.

Özak Tekstil işçilerinin direnişi geçen hafta Ulusal Öğretmenler Sendikası NEU’nun ev sahipliği yaptığı SPOT konferansta da İngiltere kamuoyunun gündemine getirildi. Direnişte olan işçilerin video mesajları konferansta yapılan oturumda paylaşıldı. Başta İşçi Partisi eski lideri Jeremy Corbyn olmak üzere konferansa katılan politikacılar ve sendikacılar işçilerin irenişini selamlarken, seslerinin duyurulması için İngiltere’de yürütülen çalışmalara destek vereceklerini açıkladı. Londra / EVRENSEL

2751110cookie-checkLevi’s’ın Regent Street mağazası önünde Özak işçileri için dayanışma eylemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.