Ölüm nedeni: Kuş gribi

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, aynı aileden iki hastaya ait örneklerin Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü Başkanlığı’nda ve Çapa Tıp Fakültesi üroloji laboratuarında incelendiğini belirterek, incelemede sonuçların ”pozitif” olarak belirlendiğini kaydetti.


Akdağ, şöyle konuştu:


”Bunlardan birisi hayatını kaybetmiş olan Mehmet Ali Koçyiğit. Zaten pozitif sonuçlar da Mehmet Ali Koçyiğit’in akciğerinden doğrudan alınan örneklerde tespit edilmiştir. Diğeri de Fatma Koçyiğit’tir. Onun da şu anda hastalığı ciddi bir durumdadır ve hastanede yatmaktadır.


Üçüncü vakanın bulguları şüpheli pozitif olarak bulunmuştur. Dolayısıyla her iki laboratuarın da pozitif olarak şu anda belirlediği vaka sayısı ikidir. Diğer bir vaka da şüpheli pozitiftir.”


“SONUÇ ÜRKÜTMEDİ”


Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner ise tedavi gören hastaların tahlil sonuçlarının pozitif çıkmasının kendilerini ürkütmediğini söyledi. Öner, kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alınan hasta sayısının 8 olduğunu belirtti.


Kuş gribi tedavisinde uygulanan Tamiflu isimli ilacın Pazartesi günü ellerine ulaştığını ve Pazartesi gününden itibaren hastalara bu ilacın verildiğini vurgulayan Öner, vakanın kuş gribi çıkmasından sonra Doğubayazıt’tan yeni gelebilecek hastalar için daha özel bir tedavi uygulanacağını kaydetti.

1027480cookie-checkÖlüm nedeni: Kuş gribi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.