Londra’da yine patlamalar

Londra’da iki hafta önce meydana gelen ve 56 kişinin yaşamına malolanbombalı saldırının ardından, bugün yine patlamalar oldu.


4 metro istasyonu ve bazı yollar da trafiğe kapatıldı. Görgü tanıkları, trenlerden patlama sesinin ardından dumanların yükseldiğini söyledi. İlk belirmelere göre olaylarda 1 kişinin yaralandığı bildirildi.


SKY TV, doğu Londra’da Hackney semtinde bir otobüste de patlama meydana geldiğini duyurdu. Otobüsteki patlamada ölen ya  da yaralanan olmadığı belirtildi. Bazı yayın organları, Warren Street istasyonunda patlayan bombanın parça tesirli olduğunu bildiriyor.


Oval istasyonunda yolcu indirip-bindirmekte olan bir trene bir çanta atıldığı ve çantayı atan kişinin olay yerinden kaçtığı iddia edildi. Shepherd’s Bush istasyonundaki alarma ise bir vagonda bulunan paketin yol açtığı belirtildi. Bu arada Londra’da silahlı polislerin, olayların meydana geldiği bir istasyon yakınlarındaki hastaneye girdikleri ve polisin hastaneyi kordon altına aldığı bildirildi.


BLAIR, OLAĞANÜSTÜ HAL KURULUNU TOPLADI
İngiltere Başbakanı Tony Blair, olağanüstü haller için kabine üyeleri ve güvenlik birimlerinin şeflerinden oluşan ”Kobra” adı verilen kurulu Downing Sokağı’ndaki Başbakanlık konutunda toplantıya çağırdı. 


POLİS BİR HASTANEYİ KORDON ALTINA ALDI 


Londra’da silahlı polislerin, Londra Üniversitesi Hastanesi’ne girdiği ve hastaneyi kordon altına aldığı bildirildi.


Polisin olayların meydana geldiği bir istasyon yakınlarındaki Londra Üniversitesi Hastanesi’ne silahlı polislerin girdiği ve polisin hastaneyi kordon altına aldığı bildirildi.


Bu arada, BBC, Shepherd’s Bush istasyonunda polisin, gazetecilere bir kişinin kendini havaya uçurma tehdidinde bulunduktan sonra kaçtığını belirtti.


Londra Polis Şefi Sir Ian Blair, Londra’da dört patlama ya da bomba patlatma girişimi meydana geldiğini açıkladı ve durumu ‘çok ciddi bir olay’ olarak değerlendirdi.

782390cookie-checkLondra’da yine patlamalar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.