“Londra’da Zerdari’nin gönlü alınmalı”

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Zerdari’nin yarın başlayacak İngiltere ziyaretine ilişkin haber ve yorumlar gazetelerde geniş yer buldu.

Independent, Başbakan David Cameron’un geçen hafta Hindistan ziyareti sırasında yaptığı ve Pakistan devleti içindeki bazı odakları teröre destek vermekle suçladığı konuşmanın gölgesinde yapılacak ziyarete ilişkin değerlendirmelerini başyazısından aktardı.

”Cameron mesajlarını vermek için Pakistanlıların ulusal duyarlılıkları açısından sorun yaratan Hindistan’ı seçmiş olsa bile İngiliz ve Amerikan istihbarat servislerinin yıllardır rahatsız olduğu bir konuyu dillendirmesi haklıydı” diyen The Independent “Zerdari ziyaretinde İngiltere Başbakanı’nın daha diplomatik bir dil kullanması gerektiğini” önerdi.

Hindistan’daki açıklamaların Pakistan’da yarattığı öfkeyi, Zerdari’ye yönelik İngiltere’ye gitmemesi çağrılarını anımsatan The Independent, ”Başbakan, konuğuna sözlerinin aşırı İslamcıların devirmeye çalıştığı sivil hükümeti değil, Pakistan istihbaratı ISI ve ordu içindeki bazı odakları hedef aldığını açık bir şekilde anlatmalıdır” diye yazdı

The Independent ayrıca İngiltere’nin ABD gibi Pakistan’a sivil amaçlı projeler için yardım etmesi gerektiğini de belirterek “Böyle bir adımla Pakistan’a, sadece askeri operasyonlar için kullanılan bir cephe ülkesi olmadığı mesajı verilecektir” yorumunda bulundu.

The Independent, ”Zerdari ülkesine başı dik dönmeli, daha zayıf değil. Eğer, zayıf bir şekilde dönerse, o zaman bu yalnızca Pakistan’daki; bu ülkeyle İngiltere’nin ortak düşmanı olan sertlik yanlılarının işine yarayacaktır” diye devam etti.

832850cookie-check“Londra’da Zerdari’nin gönlü alınmalı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.