Londra’dan da mülk davası başvurusu

Pazartesi günü açılan Tazmin Bürosu’na Londra’dan ilk resmi başvuru İngiltere’de yaşayan Hatice Sadık’ın adına oğlu Hüseyin Sadık tarafından yapıldı.


Polemitya ve Ipsona’daki tapulu toplam 18 dönüm iki ayrı malı için başvuran Sadık, mallarından birinin kamulaştırılarak yol olarak kullanılmasından, diğerine ise ev yapılmasından şikayetçi oldu.


1964 yılından beri Londra’da yaşayan Hüseyin Sadık 2002 yılında 38 yıl aradan sonra Polemitya’ya gittiğinde hayretler içinde kaldığını söyledi. Mallarının üzerinden yol geçtiğini ve bu yollar yapılırken kendisine haber verilmediğini ifade etti. Mallarının durmuyla ilgili olarak Rum Tapu Dairesi’ne gittiğini ve mallarıyla hakkında bilgi aldığını söyledi. Tapu Dairesi’nde kendisine mallarına karşılık parasının bankada olduğunu söylediklerini belirtirken, Temmuz ayında konuyu araştırmak üzere Kıbrıs’a gideceğini ifade etti.


Rumlara yönelik Taşınmaz Malların Tazmini Komisyonu ile aynı binada başsavcılığa bağlı olarak faaliyete başlayan Güney Kıbrıs’taki Türk mallarıyla ilgili büro, Kıdemli Savcı Gülser Akanyeti yönetiminde faaliyet gösterecek. İkisi avukat yaklaşık 15 personelle hizmet verecek büronun Güney Kıbrıs’taki iş takiplerini ise avukatlar Zeki Bayram, Ergin Ulunay ve Gürsel Kadri yapacak.


KKTC Başsavcısı Akın Sait, Güney Kıbrıs’taki Türklere ait mallarla ilgili büronun yanı sıra Kuzey’deki Rumlara ait mallarla ilgili Tazmin Komisyonu’nun çalışmaları hakkında bilgi verirken Güney Kıbrıs’taki mallarından dolayı mağdur olan vatandaşların başvurularında tapu belgesiyle ilgili formun doldurulmasının yeterli olduğunu söylemişti.


Sait, “Büro, vatandaş adına bu konuları araştıracak, soruşturacak ve Rum yönetiminden tazminat talep edecek. Masraf da devlet tarafından karşılanacak” diye konuşmuştu.


FOTOĞRAF: Hüseyin Sadık

781060cookie-checkLondra’dan da mülk davası başvurusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.