LONDRA’DAN KISA KISA…

Senfonik Türküler BBC Radyo 3’de


BBC Senfoni Orkestrası ile Londra Saz Okulu’nun birlikteliğiyle oluşturulan dev orkestra ve koroyla geleneksel Anadolu türkülerinin senfonik düzenlemeleri BBC’nin Maide Vale stüdyolarında kaydedildi.


19 Kasım Çarşamba akşamı gerçekleşen konser kaydında, Londra Saz Okulu yöneticisi Kemal Külahçı yönetiminde çalışan Bağlama Topluluğu ve Koro’yla birlikte, eğitmen müzisyen  Sedat Sarıcı yönetiminde çalışan Gitar Topluluğu’ndan oluşan özel ekibimize BBC Senfoni Orkestrası’nın yanı  sıra profesyonel ve amatör müzisyenlerin birlikteliğiyle oluşan “BBC – Family Orchestra” da eşlik etti.


BBC Radio 3’de, 15 Aralık akşamı, saat 19.00’da yayınlanacak olan  “Performance On 3” adlı programla dinleyebileceksiniz.


Wedding/Düğün’ün 3. sayısı çıktı


Gazeteci Mustafa Çetinkaya’nın hazırladığı Türkçe-İngilizce olarak yayınlanan Wedding/Düğün Dergisi’nin 3. sayısı çıktı. 6 ay periyodla çıkan dergi [email protected]’dan sipariş edilebilecek. Derginin İlkbahar yaz sayısı Mart 2009 tarihinde yayınlanacak.



ATGB’den başbakana eleştiri


İngiltere’deki bazı gazetecilerin de üyesi olduğu Avrupa Türk Gazeteciler Birliği, diğer 6 meslek kuruluşuyla birlikte Başbakan tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.


Yıllardır Başbakanlık muhabiri olarak çalışmakta olan 7 meslektaşımızın “uydurma ve düzmece haber yaptıkları” gerekçesiyle akreditasyonlarının yenilenmemesinin eleştirildiği mektupta uygulamanın tekrar gözden geçirilmesi istendi.


ATA’dan fasıl gecesi


Akademisyen ve profesyonellerin oluşturduğu sivil toplum örgütü Anglo Turkish Association (ATA), fasıl gecesi düzenliyor.     


ATA’dan yapılan açıklamada 9 Aralık saat 7.30’da “234-236 Hoxton Street London N1 5LX” adresindeki Fes Restaurant’ta yapılacak geceye katılım ücreti £25 (üyelere £20) olarak saptandı.


Ayrıntılı bilgi almak isteyenler:
Mesude 07884007692 ya da [email protected]
 
Türk Bankacılar Birliği’nde seçim


Türk Bankacılar Birliği bu ayki genel toplantısında yönetim kurulu seçimi de yapacak…


Toplantı 28 Kasım Cuma günü saat 18.30’da “Pinners Hall 105-108 Old Broad Street London, EC2N 1EX” adresindeki British Bankers’ Association’de gerçekleşecek.


Federasyon’dan MHP’ye ‘Aktan’ başsağlığı


İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu, 19 Kasım 2008 tarihinde  Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Emekli Büyükelçi ve MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan için bir basın bildirisi yayınlayarak tüm Türk dünyasına başsağlığı diledi.


 Aktan, Edinburgh Belediye Meclisi´nde Ermeni diasporasının baskısıyla sözde Ermeni soykırımı tasarısının gündeme alınmasından sonra, Federasyonu´nun Türk tarafının görüşlerini anlattığı konferansa katılmıştı.


24 Ekim 2005’te Londra’da konuşan emekli büyükelçi, Ermenistan´ın ancak hukuki kanallara başvurabileceğini fakat herhangi bir dava kazanamayacaklarını bildikleri için de propaganda yolunu tercih ettiklerini söylemişti.

818070cookie-checkLONDRA’DAN KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.