Mashadov’un oğlu, AİHM’ne gidiyor

Rus kuvvetleri tarafından düzenlenen saldırıda öldürülen Çeçen-İçkeriya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Mashadov’un oğlu Anzor Mashadov, Rusya’nın babasının cesedini vermediği gerekçesiyle AİHM’de dava açıyor.

Anzor Mashadov’a Mahkemeye müracaatında üç Fransız, bir İngiliz Avukat eşlik edecek. Anzor Mashadov şu açıklamayı yaptı;

“Ruslar, seçilmiş bir Devlet Başkanına saldırmıştır. Öldürülmesi ve dünyaya duyuruluş şekli onur kırıcıdır. İnsanlık adına yüz kızartıcı bir olaydır. Cesedini dahi ailemize teslim etmemekteki tutum ise bir suçtur. Amacımız, işlenen bu insanlık suçunu dünyaya duyurmak ve babamın cesedine kavuşmak, dini törelerimize göre tekbirlerle defnetmektir.”

Öte yandan Rusya’nın bir Çeçen komutanı daha öldürdüğü gelen ajans haberleri arasında. Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Ramzan Kadirov’un İtar-Tass’a yaptığı açıklamaya göre, Çeçen komutan Rizvan Çitigov Rus ve Rus yanlısı güvenlik güçlerince düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybetti.

Çeçen komutan Rizvan Çitigov’un öldürüldüğü haberi ile ilgili olarak Çeçen kaynaklardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

FOTOĞRAF:  Aslan Mashadov

1101660cookie-checkMashadov’un oğlu, AİHM’ne gidiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.