Melbourne hedefmiş…

Pakistan’daki ABC Televizyonu ofisine geçen hafta Cumartesi günü ulaşan video kasetteki maskeli kişi, “Allahın izniyele dün, Londra, Madrid; yarın Los Angeles, Melbourne” dedi.

Tehdidi savuran kişi saldırılarda “acımasız” olacakları uyarısı yaptı. Amerikan istihbarat kaynaklarının El Kaide’ye katılan Amerikalı müslüman Adam Gadahn olduğunu tahmin ettiği kişi, video görüntüsünde “Biz barışı seviyoruz, ancak bizim koşullarımızla” diye konuştu. Gadahn’ın bir yıl önce de bir başka El Kaide vidoesunda tehdit mesajı verdiği bildiriliyor.

Video’nun ortaya çıkmasından sonra Victoria Başbakanı Steve Bracks ve Emniyet Müdürü Chris Nixon hemen bir basın tıoplantısı düzenleyerek Melbournelular’ı paniğe kapılmamaya çağırdı. Bracks, Melbournelulardan diğer günlerde olduğu gibi işlerine güçlerine devam etmesini istedi.

Muhalefet Lideri Roberty Doyle, halktan korkmamasını istedi. Doyle, “Korku teröristlerin en etkili silahıdır” dedi. Doyle, tehdidin gelecek yıl Melbourne’da düzenlenecek Commonwelath Oyunlarıyla ilgili olduğunu sanmadığını söyledi. Adalet Bakanı Philip Ruddock’un sözcüsü, ilgililerin videoyu incelediklerini ve tehdidi ciddiye aldıklarını açıkladı. 

Australian National University Terörizm Uzmanı Clive Williams, videonun Avustralya’daki terrorist faaliyetleri teşvik edeceğini söyledi.

AÇIK GAZETE: ABD yönetiminin kendi yanına destekçi çekmek için, gizli servislere böyle bir video hazırlatması hiç de sürpriz sayılmazVideonun Avustralyada değil de ABD ortaya çikmasi da şündürücü

1114620cookie-checkMelbourne hedefmiş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.