Memura zam pazarlığı 15 Ağustos'ta

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, toplu görüşmelerde somut sonuçlara ulaşılabilmesi amacıyla görüşmeler öncesinde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve KESK Genel Başkanı Sami Evren'i birlikte kabul etti. Konfederasyon başkanları, kabulde, toplu görüşmeler önceside yaklaşımlarını ortaya koydular.


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başesgioğlu ile yaptıkları görüşmede, toplu görüşmelerde somut sonuçların ortaya çıkması adına olumlu izlenim edindiklerini söyledi.


Başesgioğlu ile toplu görüşmelerin gündemi ve takvimi konularını görüştüklerini anlatan Akyıldız, ''Maliye yetkililerinin 15 Ağustosa hazır gelmesini ve nasıl bir teklifle geleceklerini bu tarihe kadar belirlemelerini istiyoruz'' dedi.


Grev ve toplu sözleşme haklarına ulaşılması için Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda gerekli düzenlemelerin yapılması ve Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı hale getirilmesi konusunda siyasi iradenin samimi gayret göstermesi gerektiğini dile getiren Akyıldız, bu sağlandığında somut sonuçlar elde etmenin kolaylaşacağını, özlük, sosyal, tayin-terfi konularında atılacak adımların mali haklarla desteklenebileceğini kaydetti.


Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da genel olarak ücretlileri koruyacak şekilde gelir vergisi dilimlerinin 5'er puan düşürülmesi gerektiğini belirterek, ''Ekonomik büyüme ıskalanmamalı. Kamu çalışanlarının ücretleri belirlenirken enflasyonun yanında büyümeden de pay verilmeli'' dedi.


KESK Genel Başkanı Sami Evren, grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkını içermeyen Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun kadük olduğunu ve kamu çalışanlarının sorunlarına çözüm arama noktasında ihtiyaca cevap vermediğini savundu.

1064380cookie-checkMemura zam pazarlığı 15 Ağustos'ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.