Memurun değil, hükümetin dediği oldu…

Bugünkü Bakanlar Kurulu’nda son sözünü söyleyen hükümet, memurda hayal kırıklığı yarattı. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 2007 yılında düşük maaşlı memurlara yüzde 4+4, diğer memurlara da yüzde 3+3 oranında zam vereceklerini açıkladı.


Böylece en düşük memur maaşında 100 YTL’lik artış meydana gelecek. Öngörülen bu zamla birlikte halen 748 YTL oylan en düşük memur maaşının 2007 yılı başında 814 YTL’ye temmuzda ise 847 YTL’ye yükseleceğini bildirdi.


ORTALAMA ZAM YÜZDE 12,2 OLACAK


Memurların unvanı, hizmet yılı ve derecelerine bağlı olarak farklılık göstermek üzere en düşük memur maaşında yüzde 13.2 oranında, ortalama memur maaşlarında yüzde 12.2 oranında artış yapıldığını bildiren Çiçek, “Eğer 2007 yılı için öngörülen enflasyon beklentilerin üzerinde çıkarsa fark memurlarımıza ödenecektir” diye konuştu.


Çiçek, yılın birinci 6 ayında gerçekleşen enflasyonla memurlara aynı dönem için verilen zam arasındaki yüzde 2.32 oranındaki farkın 1 Temmuz 2006’dan geçerli olmak üzere ödenmesine ilişkin kararın da Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını söyledi. Çiçek, “Bu yılın sonunda yüzde 2.5’in üzerindeki enflasyon söz konusu olursa aradaki fark da ödenmiş olacaktır” dedi.


İLGİLİ HABERLER:


Toplu görüşmelerde anlaşma yok… 
Hükümetten memura iki seçenekli teklif… 
Memurlar meydanlara indi 

 
 


 

1033840cookie-checkMemurun değil, hükümetin dediği oldu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.