‘Mezat Programı’ 60 yılını doldurdu

ABD’de mezat, açık artırma ve halka açık satış ilanları veren bir radyo programı 60 yılını kesintisiz doldurdu. Radyoculuk tarihinde bu bir rekor sayılıyor.

Tennessee Eyaleti’ndeki, orta dalga ve FM üzerinden yayın sürdüren “Wenk&Wtpr” Radyosu’nun “The Swap Shop” adlı programında canlı yayına çıkan dinleyiciler, satılacak yahut aramakta olduğu bir eşyanın ilanını ücretsiz duyuruyorlar.

Tennessee’nin Paris Kentinden yayına çıkan radyoda program 20 dakika sürüyor. Canlı yayına alınan dinleyici, ilanını kendi sesinden duyururken, sunucu araya giriyor, türlü sorularla programını telefon bağlantılı bir eğlenceye çeviriyor. “Değişik Tokuş Dükkânı” adlı bu programın öğle saatlerinde yayına çıkışıyla Orta Batı Amerika’da radyo başında toplananların sayısı yüzbinleri buluyor.

Mezat programında akla gelmeyecek binbir çeşit eşyanın satışa sunulması, sunucunun elinde eğlence malzemesi oluyor. Programda sadece eşya alışverişi önerilmiyor, kimileri “akıl fikir” sahibi olduklarını söyleyip, bunları da satışa çıkarıyor. Deneyimli sunucu Terry Hailey’in kaçırmayacağı fırsatlardan biri olarak bu türden duyurular, radyocunun hemen söyleşiye koyulacağı bir konunun malzemesi oluyor.

Sunucu Hailey, “Paris Kenti”nde Belediye Başkanı olarak 18 yıl görev yapmıştı. Geçen yılın ülkede en iyi radyosu seçilen Wenk&Wtpr’ın 60 yıllık programına, ABD’nin ünlü folk şarkıcısı Kurt Wagner de, özel bir şarkı besteleyip seslendirerek eşlik etmekteydi.

1126850cookie-check‘Mezat Programı’ 60 yılını doldurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.