MHP’den de ‘Hepimiz Türküz’ panosu

Antalya MHP İl Başkanlığı’nın bulunduğu dairenin balkonuna bir süre önce bir ışıklı pano yerleştirildi. MHP’lilerin ‘seçimmetre’ adını verdiği panoda yaklaşan genel seçime dair parti görüşleri yansıtılmaya başladı. Seçimmetre’de bugün sadece ‘Hepimiz Türküz’ cümlesi yer aldı.


MHP Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından slogan ve pankartlarla dile getirilen, ‘Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Hrant Dink’iz’ cümlelerinden rahatsız olduduklarını, tepkilerini de ışıklı panoya yazdıkları, ‘Hepimiz Türküz’ sözüyle yansıttıklarını belirtti.


Sağır, “Bu yazı, Hrant Dink’in ölümünden sonra yaşananlara bir tepki. Bıktık artık. Çığırdan çıktı. Herkes Türklere karşı hakaret eder hale geldi. Biz birileri gibi Türklüğümüzden utanmıyoruz” diye konuştu. (Esin ÇILDIR/ANTALYA, DHA)


BBP AZMETTİRDİ İDDİASI’DEN TEPKİ


Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı azmettirdiği iddia edilen Yasin Hayal’e talimat verdiği öne sürülen gözaltındaki KTÜ öğrencisi Erhan Tuncel’’nin, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun Trabzon gezilerinin organizasyonunda görev aldığı ileri sürüldü.


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, “cinayetten sonra BBP ve Türk milliyetçiliğine yönelik saldırıların artık edep sınırlarını aştığını” ifade ederek, “söz konusu yayınları yaparak kendisinin hedef göstermek isteyenlerle yargı yoluyla hesaplaşacağını” kaydetti.


Muhsin Yazıcıoğlu, açıklamasında ayrıca, “(Hepimiz Ermeniyiz) sloganı atanlara öneriyorum; bir günde şehit cenazesinde toplanıp ‘Hepimiz Mehmetçiğiz, Hepimiz Türküz’ diye bağırın” görüşünü dile getirdi.


AÇIK GAZETE: Rus şair Yevgini Yevtuşenko şöyle demişti: “Kanımda yahudi kanı yok ama çürüten nefreti karşısında antisemitlerin, ben bir yahudiyim… İşte o yüzden de kendime gerçek bir Rus diyebiliyorum”


Gazeteci Hrant Dink’e karşı yapılan alçakca suikasta karşı çıkanlar da, aynı felsefeyle “Ben Hrantım! Ben Ermeniyim!” sloganı atmışlardı…

1038260cookie-checkMHP’den de ‘Hepimiz Türküz’ panosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.