MİT ile ilgili çok konuşulacak iddia: IŞİD zanlısı…

Almanya’da saldırı hazırlığı içinde olduğu iddiasıyla yargılanan Saleh A. mahkemesindeki ifadesinde bir ‘istihbarat örgütü adına çalıştığı’nı söyledi. Alman basını o istihbarat servisinin MİT olduğu iddiasında bulundu.

DW Türkçe‘nin haberine göre, Saleh A., çalıştığını iddia ettiği gizli servisin adını vermeyi reddederken, Alman basını o istihbarat servisinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) olduğu iddiasında bulundu.

Davada Saleh A.’ın yanısıra iki kişi daha IŞİD üyeliği suçlaması ile yargılanıyor.

İfadesinde, Suriye’de ve Almanya’da adını vermek istemediği istihbarat örgütü için çalıştığını iddia eden Saleh A., polise teslim olarak yaşananları anlatmış, Suriye’deki görevi sırasında da bir keskin nişancıyı vurduğunu itiraf etmişti.

Alman medyası, MİT’in Saleh A.’nın ifadesindeki gizli örgüt olabileceği yönünde haberler yaparken, zanlının IŞİD’in Türkiye’deki hücreleri ve saldırı planlarını Türk yetkililere ihbar ettiği iddia edildi.

Saleh A. Şubat 2016’da Paris’te polise teslim olarak yaptıklarını anlatmıştı. İddianameye göre Saleh A.’ya Düsseldorf’un eski kent merkezinde IŞİD adına kanlı bir saldırı planlama görevi verilmişti. Saleh A. ve onunla birlikte yargılanan iki zanlı IŞİD’e üye olmak ve saldırı planlamakla suçlanıyor.

 

2104600cookie-checkMİT ile ilgili çok konuşulacak iddia: IŞİD zanlısı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.