‘Müslümanları istemiyoruz’

Mosman Daily Gazetesi’nde çıkan habere göre Lopez, bölgede Christian Science’a ait satılık kilise binasını “koca cübbeli, koca sakallı” bir kişinin incelediğini haber aldığını, bölgenin Musevi – Hristiyan bir bölge olduğunu ve başka dinlerden kimse istemediklerini belirtti.

Kendisini “Mosman’ın en gözde çocuğu” olarak tanımlayan Lopez, tarihi binayı hiç bir dini grubun satın almasına taraftar olmadığını kaydetti. “Koca cübbeli, koca sakallı” ifadesinin binaya bakan kişiyi gören bölge halkına ait olduğunda ısrar eden Lopez, “Yaptığım sadece bölge halkının endişesini dile getirmektir” diye konuştu.

Çevresinde cami olan binaların satılmasının güçleştiğini ileri süren Lopez, “Benim Lakemba’da amcam yaşardı. Bulunduğu caddeye cami yaptılar, amcam öldükten sonra evi satmak için birkaç yıl müşteri bulunamadı” dedi.

Mosman’da nüfusun yüzde 68’ini Hristiyanlar, yüzde 1’ini Yahudiler, binde 4’ü ise Müslümanlar oluşturuyor.

Mosman Belediye Başkanı Denise Wilton, Lopez’in ifadesini duyunca “dehşete düştüğünü” söyledi. Wilton, “Hiç bir din, kültür ya da inanca tahammülsüzlüğe ve ayrımcılığa göz yumamam. Mosdman’ın büyük çoğunluğunun da benim gibi düşündüğünden eminim” dedi.

Islamic Council of NSW Sözcüsü Ali Roude ise, Lopez’in ifadesini “nefret ve uyumsuzluğu öven” bir ifade olarak tanımladı. Roude, “Hangi grubun nereye yerleşeceğine kimse karar veremez” diye konuştu.

FOTOĞRAF: Mosman

1116360cookie-check‘Müslümanları istemiyoruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.