Muhafazakarlar, Covid oylamasında fire verdi

İngiltere’de hükümetin dün Avam Kamarası’na getirdiği koronavirüs varyantı Omicron’a karşı alınacak yeni önlemler oylamasında, Başbakan Boris Johnson’ın mensubu olduğu Muhafazakar Parti’den 100’e yakın milletvekili hükümete karşı oy kullandı. Önlemler ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin desteğiyle parlamentodan geçti. Bu, Johnson başbakan olduktan sonraki dönemde partililerin “en büyük isyanı” olarak değerlendiriliyor.

Kabul edilen bu önlemler; Covid serfikası, kapalı mekanlarda maske zorunluluğu, sağlık hizmetlerinde ön saflarda çalışanlara aşı zorunluluğu, Covid pozitif bir kişiyle temaslı olanların her gün test yaptırarak karantinadan muaf olması gibi uygulamaları içerdi.

Ayrı ayrı yapılan oylamalarda gece kulüpleri gibi kalabalık kapalı mekanlara giriş için Covid sertifikası zorunluluğu, 98 Muhafazakar Parti milletvekilinin karşı oyuna rağmen, 243 İşçi Partili milletvekilinin evet oyuyla kabul edildi.

Bazı Muhafazakar vekiller tarafından “özgürlüklerin kısıtlanması” olarak değerlendirilen uygulama Çarşamba günü itibarıyla geçerli olacak. Bu sertifika, takviye dozu olarak da adlandırılan 3. doz aşı ya da negatif test belgesi talep edilmesini öngörüyor.

Ulusal Sağlık Hizmetleri’nde (NHS) ön saflarda çalışanlara yönelik aşı zorunluluğu için yapılan oylamada 63 Muhafazakar Partili milletvekili; kapalı mekanlarda maske zorunluluğu hakkındaki oylamada ise 38 Muhafazakar milletvekili karşı oy kullandı.

Hükümet, ilk olarak Güney Afrika’da tespit edilen Omicron varyantının ardından 11 Afrika ülkesine uyguladığı seyahat kısıtlamalarının ise Çarşamba gününden geçerli olmak üzere kaldırıldığını açıkladı. Seyahatlerde test zorunluluğu ise devam edecek.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI BBC TÜRKÇE‘DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-59654268

2571430cookie-checkMuhafazakarlar, Covid oylamasında fire verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.